První kroky

Autor: Lucka a Petr (12 příspěvků)
Kategorie: Pozemek
20. 2. 2015
0 komentářů
První kroky
Příspěvek stavebníka
Po krátkém hledání jsme konečně sehnali ten pravý pozemek, který se nám líbil, s krásným výhledem a s vidinou hromady práce. Pozemek je o rozloze 1400m2, na vesnici, asi tak 23 km od Liberce.

Pozemek jsme sehnali přes realitku a pak po domluvě s majiteli skoro ze stejné vesnice jsme se už dohadovali sami. Nakonec jsme pozemek pořídili za 490 tis. Pozemek samozřejmě není zcela zasíťován a jelikož potřebujete pro stavební povolení mít zasíťovaný pozemek, tak nám začalo už první zařizování.

Pod námi jsou ještě tři stavební pracely, na kterých by se letos mělo začít stavět. Takže jsme se domluvili s majiteli spodních pozemků, kteří mají zažádáno o připojední vody, aby jsme se mohli napojit na jejich projekt a svést se s připojením vody s nimi. Tak nám to vyšlo a za 15. tis. nám nabídli, že nám udělají projekt a přípojky na hranici pozemku. Krabičku s elektrikou máme na pozemku hned na sloupu, tak bylo o starost méně.

V sobotu jsme měli první rande s projektantem ohledně toho, jakou máme předstvu o rodinném domě. Tak po přednesu veškerých požadavků nám poslal cenovou nabídku na 67. tis. Po rozboru cenové nabídky jsme zjistili, že některé ceny jsou zbytečně až moc naceněné. Tudíž jsem včera oslovila ještě dva projektanty a požádala je o cenovou nabídku. Tak uvidíme, co z toho bude.

Reklama

Včera jsem měla cestu na stavební úřad poptat se, co vše je třeba. Sedí u nás docela slušné osazenstvo, takže jsem se dozvěděla všechno, co jsem chtěla. A ještě mi byl doporučen nový projektant, který je asi u nás oblíbený :).

Řešíme hlavně ČOV, jelikož nám projektant řekl, že povolení trvá cca 9 měsíců, což mi příjde zbytečně dlouho. Tudíž mám tento týden za úkol najít ČOV s atestem, která je jen na ohlášku, tudíž je za 3 měsíce povolení :) a samozřejmě najít ještě vhodného kandidáta na projektovou dokumentaci k rodinnému domu :).

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Lucka a Petr
Lucka a Petr (12 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama