Stavební ohlášení a projekt

Autor: Markéta a Karel (29 příspěvků)
Kategorie: Projekt domu
15. 2. 2015
9 komentářů
Stavební ohlášení a projekt
Příspěvek stavebníka
V prosinci 2013 jsme koupili pozemek a začali jsme řešit projekt.

Vypracování projektu trvalo do dubna. Nejdříve několik konzultací s projektantem, kdy jsme řešili rozložení a velikost místností, materiál z čeho budeme stavět apod. Padlo mnoho návrhů, než jsme si vybrali ten správný. To trvalo cca 2 měsíce. Projektant to předal dalším lidem na zpracování elektroinstalace, plynoinstalace, kanalizace, vodoinstalace vč. projektu na vodovodní přípojku, pak dále pánovi, aby se vyjádřil k požární bezpečnosti a v neposlední řadě statikovi.

V průběhu projektu jsme si nechali zaslat vyjádření o existenci sítí od: E.ON – plyn, elektřina Čevak – voda České radiokomunikace – kabely obec Vitín – kanalizace.

Po vyhotovení projektu jsme dále získali povolení od obce, napojení na místní komunikaci, dále z odboru životního prostředí 3 různé papíry – vynětí z půdního fondu, souhlas s plynovým kotlem a pak souhlas se stavbou. A v neposlední řadě souhlasy sousedů.

Reklama

Avšak u souhlasů od sousedů nastal problém. Paní, která vlastnila z 1/4 sousedící pozemek umřela, takže jsme neměli souhlas všech vlastníků. A na stavebním úřadě nám řekli, že bez toho to nepůjde (máme počkat až proběhne dědické řízení). Zjistili jsme, kdo bude dědit a od dědice jsme získali souhlas se stavbou. Ani to stavebnímu úřadu nestačilo - potřebovali vyjádření od soudu, kdo bude dědicem. Stavební úřad si to může sám vyžádat, ale už by to nešlo na stavební ohlášení, ale spadlo by to pod stavební povolení. Nakonec jsme s pánem na stavebním úřadě vymysleli řešení a to: Podali jsme žádost (stavební ohlášení). On pak napsal na soud o vyjádření (trvalo jim to celých 30 dnů, než se vyjádřili). Pak nám přišlo zamítnutí ohlášení, my jsme žádost zrušili a podali jsme novou žádost o stavební ohlášení. Jelikož už z předchozího řízení měl zjištěno od soudu, kdo bude dědicem, nebyl již problém vydat souhlas se stavbou a do 14 dnů jsme měli povolení (říjen 2014) a hned jsme začali dělat základovou desku, ale to až v dalším článku.

Náklady

Název položkyCena
Stavební ohlášení - správní poplatek
2 000 Kč
Výpis z KN, kopie katastrální mapy
150 Kč
Souhlas sousedů - poštovné (7x vč. Drah)
399 Kč
České radiokomunikace - vyjádření k existenci sítí
171 Kč
Radonový index
2 200 Kč
Technická zpráva - statik
8 420 Kč
Technická zpráva - elektroinstalace
5 324 Kč
Technická zpráva - plyn
3 000 Kč
Technická zpráva - voda, kanalizace
10 000 Kč
Technická zpráva - topení
9 500 Kč
Požárně bezpečnostní řešení
1 600 Kč
Projekt domu
20 000 Kč
Energetický štítek
3 500 Kč
Celkem66 264 Kč

Přílohy

3-1NP_3.pdf
4-2NP_4.pdf
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Markéta a Karel
Markéta a Karel (29 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací