Stavební povolení snadno a rychle

Autor: Libor a Bára (2 příspěvky)
1. 2. 2015
11 komentářů
Stavební povolení snadno a rychle
Příspěvek stavebníka
Bydlíme v Hradci Králové v malinkatém bytečku (29m2) a rozhodli jsme se postavit si dům.  Pozemek jsme dostali od přítelových rodičů, což byl mimo jiné důvod, proč se nerozmýšlet, jestli teda budeme stavět, nebo ne. Nachází se asi 40km od Hradce.

Protože jsme o našem stavebním úřadě dostali nějaké reference, o kterých se radši nebudu zmiňovat, jelikož povolení zatím není hotové :) A vzhledem k tomu, že já pracuji ve všední dny a přítel nemá také moc času objíždět úřady a nechávat se posílat tam a tam a zase zpátky, tak bylo rozhodnutí jasné. Zainvestovali jsme cca 35 000 Kč navíc a zaplatili si člověka, který vše zařídil za nás.

Jeho služba obsahovala veškeré vyřizování stanovisek, zařízení plynu a elektřiny, měření radonu a já nevím co všechno ... Naše vesnička nemá územní plán, do konce roku 2014 jsme potřebovali mít územní rozhodnutí, to také zařídil. To nejdůležitější ale je, že nám jeho projektantka připravila projektovou dokumentaci a dům narýsovala podle našeho přání! 

Stavební povolení bychom měli mít do měsíce hotové, pokud vše půjde hladce. Shrnuto podtrženo, od rozhodnutí stavět, po stavební povolení jsme řešili akorát to, jaký vlastně chceme dům, měli jsme malinko stres s tím, zda nám dopadne územní rozhodnutí a řešili, jak to sakra vlastně budeme stavět.

Reklama

A jako bonus, díky tomu, že nám to vyřizoval člověk, terý se tímto živí, má na to čas denodenně, zná se s lidmi na úřadě a ví, co je kdy potřeba udělat a kam jít, tak od první schůzky na začátku března, do podání žádosti o stavební povolení uplynulo 9 měsíců. Pokud vše půjde dál tak, jako do teď, tak 12. února budeme mít stavební povolení. Pokud se povolení o něco protáhne, nevadí. Stavět stejně nezačneme asi dříve, než v dubnu.

Takže pokud víte, že nemáte čas a nervy na jednání s úřady, doporučuji si na to někoho najmout. Ta cena za práci už v celkové hodnotě domu není skoro nic a ušetří vám to spoustu stresu a obíhaček a ukrátí čas vyřízení.

Jak vlastně dům bude vypadat? Bude to bungalov do L, zastavěná plocha 165m2. Půdorys jsme si navrhli sami, jak už jsem zminila. Použili jsme na to program Sweet Home. Skvělá hračka na zabití celého několika odpolední, umí i náhledy ve 3D :).

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Odhad ceny pozemku
1 500 Kč
Převedení pozemku na katastru
1 000 Kč
Poplatek za stavební povolení
5 000 Kč
Poplatek za územní rozhodnutí
2 000 Kč
Kompletní cena za stavební řízení a individuální projekt
78 600 Kč
Vyřízení plynu a elektřiny (bez přípojek, jen papírování)
14 500 Kč
Celkem102 600 Kč

Galerie

Stavební povolení snadno a rychle
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Libor a Bára
Libor a Bára (2 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací