Dovolená na maltě začíná – stavba domečku na nářadí a vytyčení stavby

Autor: Míša a Radek (14 příspěvků)
28. 1. 2015
4 komentáře
Dovolená na maltě začíná – stavba domečku na nářadí a vytyčení stavby
Příspěvek stavebníka
Začal srpen a povalování u vody nás začínalo nudit :-). Jednoho krásného večera, po koupačce u Brněnské přehrady, jsme se rozhodli, že druhý den začneme se stavbou. Ráno jsme pořídili potřebné nářadí na kopání základů a nejlevnější budku, kterou jsme sehnali. Po cestě na pozemek jsme se ještě zastavili za bagristou Edou a domluvili kopání na další sobotu.

Prvním krokem bylo postavit plechový domeček na nářadí. Začali jsme brzy ráno se sluncem v zádech s přemírou nadšení. Budka, dle návodu, měla být za tři hodiny hotová, tak jsme ještě ten den chtěli udělat lavičky. Jenže ouha… Zhruba po šesti hodinách práce jsme měli postavené pouze obvodové plechy. Navíc pak přišlo první manželovo zranění (jedno z mnoha). Spousta krve a já mohla poprvé vytáhnout stavební lékárničku J Manželovy nápady, v podobě obmotání zranění instalatérskou izolační páskou, se mi naštěstí podařily zažehnat. No nic, krvácení zastaveno a my pokračovali v práci. Po dalších pár hodinách byla budka na světě. Ještě zbývalo smýt krev ze střechy a je to.

Abychom nebyli za blbce, ještě ten den bylo třeba aspoň něco dalšího udělat. Co třeba sondu, abychom věděli, do čeho budeme kopat? Nový rýč z velkoobchodu však vydržel jen cca 30 cm hloubky a pak se zlomil. Samozřejmě kvalitou jeho zpracování to nebylo, vše přikládáme k tvrdosti zeminy ;-).

Slunce už zapadalo za horizont mandloňových hájů a my již značně unaveni, jsme se začali potýkat s novým problémem. Pro nás do té doby ne příliš známým.  Po dlouhém, slunném, saharském dni byla naše bílá „aristokratické“ kůže spálena dočervena. No jo, zrzek a blondýna v akci. Spálení jak raci jsme vesele cestovali domů. Po cestě jsme si ještě nakoupili tvarohy na léčení spálenin a dovybavili lékárničku o opalovací krém s nejvyšším faktorem na trhu :-).

Reklama

Po prvním dni práce jsme si vzali následující ponaučení:

  • vše vždy trvá déle než bychom chtěli,
  • slunce je proradná mrcha,
  • lékárničku měj vždy po ruce.

Co dodat závěrem. V průběhu týdne, řádně namazání krémy na opalování, ale i přes to stále více spáleni, jsme zaměřili stavbu. Zakopání laviček nám trvalo skoro týden. Každý den, opakovaně, jsme po příjezdu na pozemek museli lavičky zvednout ze země a opět zakopat hlouběji, o cca 1 cm, než předešlý den. Díky bohu za déšť den před bagrováním, kdy se nám konečně podařilo lavičky zatlouct hlouběji. Vše bylo připraveno na víkendové bagrování.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
půjčení nivelačního přístroje
500 Kč
nářadí + elektrická pila a bruska
5 000 Kč
domeček
9 000 Kč
Celkem14 500 Kč

Galerie

Dovolená na maltě začíná – stavba domečku na nářadí a vytyčení stavbyDovolená na maltě začíná – stavba domečku na nářadí a vytyčení stavbyDovolená na maltě začíná – stavba domečku na nářadí a vytyčení stavby
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Míša a Radek
Míša a Radek (14 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama