Jak to začalo aneb naval prachy banko

Autor: Martin a Barča (5 příspěvků)
Kategorie: Financování
27. 1. 2015
0 komentářů
Jak to začalo aneb naval prachy banko
Příspěvek stavebníka
Ahoj stavebníci, chceme s s vámi podělit o naše zážitky, chyby a zkušenosti počas naší cesty stavbou svépomoci.

Začalo to stejně jako většina úvodních článků tady na webu. Vzali jsme se, bydlíme v nájemním bytě a třeba i plánujeme rodinu. Platit nekřesťanský peníze za nájem bytu, který nikdy nebude náš a ani nechceme aby byl, nám příjde celkem drahá sranda.

Proto jsme se rozhodli, že začneme koukat po domech k prodeji. Objeli jsme pár nemovitostí a nic se nám nelíbilo. Do všech, krom vysokých pořizovacích cen, by jsme museli další težký peníze utopit.

Takže následovalo rozhodnutí o novostavbě, tak jsme začali koukat po volných parcelách. Vše co jsme našli bylo pro nás drahé, daleko nebo bez sítí v dosahu. Každý den jsem sledoval internet a koukal po volných plochách, když jsem jel autem.

Reklama

Až jsme nakonec na internetu narazili na inzerát realitní kanceláře na rozestavěnou stavbu rodinného domu na parcele 685m. Je to takový satelit na kraji středně velké vesnice v námi žádané lokalitě. 

Do té doby jsme se s manželkou neshodli na žádné nemovitosti v naší cenové relaci. Ale co jsme viděli tuhle rozestavěnou stavbu a projekt, bylo jasno. První nemovitost, která se nám oběma líbí a shodli jsme se oba, že to chceme.

To bylo na podzim roku 2014.....

Reklama

V současnosti vyřizujeme finance v bance. Trochu se nám to zdrželo kvůli neochotě zaměstnavatele mojí ženy, ale po novém roce se status "kvó" změnil a my začali útok na banku. Podle všeho to vypadá dobře. Tento týden jsem zaplatil odhadce a v příštím týdnu by měla banka vyflusnout nějaké stanovisko, ale když už jsme se dostali až k odhadu, tak to snad bude OK.

Tyhle časy jsou teď pro nás nejtěžší. Manželka musí na operaci a ještě musíme čekat a nemůžeme nic dělat. Jedinné co dělám, je 3D model domu abychom věděli jak se tam vejdem a s čím kam pohnem.

V současné době je dům ve fázi hrubé stavby se střechou. Jsou tam jen obvodové a nosné vnitřní zdi. Sítě jsou naštěstí připravené na pozemku. Jinak je to podkrovní domek 5+1 s velkou garáží(což byl hlavní důvod proč se to líbilo mě :) Pokud to vše klapne, budeme sice trochu napřed než ostatní začínající, ale však nás doženou.

Reklama

Jsem si jist, že tu budeme první s některými stavebními systémy, protože dům není naprojektován jako česká klasika. Držte nám palce, ať tu můžeme přidávat další články. :)

Náklady

Název položkyCena
odhad
4 800 Kč
Celkem4 800 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Martin a Barča
Martin a Barča (5 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací