Zázemí na stavbě

Autor: Jarda a Verča (9 příspěvků)
13. 1. 2015
0 komentářů
Zázemí na stavbě
Příspěvek stavebníka
Jelikož jsme ještě neměli dostatek financí ani na projekt, a toužili jsme, aby na našem skromném plácku již něco stálo, tak jsme se pustili do budování zázemí stavby.

Jako první jsme sehnali starší buňku v žalostném stavu, kterou jsme se snažili trochu opravit, aby do ní co nejméně zatékalo a dalo se v ní schovat před deštěm, a na uskladnění základních věcí.

Poté jsem přemýšlel jak pozemek oplotit. Sehnali jsme 2 role obyčejného pletiva. Akorát nebylo na co je zavěsit. Nové sloupky se mi kupovat nevyplatilo a shánět ve sběrnách také ne. Nakonec se mi podařilo sehnat staré viniční sloupky. To bylo poprvé, kdy jsme vyzkoušeli, co přívěsný vozík všechno vydrží. Vykopal sem díry 60 cm, vložili sloupky a zasypali kameny a hlínou. U vjezdu a bočních vrátek jsme je zalili betonem. Do současnosti všechny drží. Tedy až na ty, které jsme již úmyslně zkosili. Poté jsme rozvinuli pletivo a přidrátkovali jsme ho ke sloupkům. Pak zbývalo dodělat vjezdovou bránu a boční vrátka. To by člověk nevěřil, co stojí pár obyčejných prken... Na bránu jsme dali zbytek pletiva a na boční vrátka jsme ještě museli kousek pletiva dokoupit.

Nakonec nás čekala kadibudka. To byla první stavba na pozemku, na které jsme se s manželkou vyřádili od základů až po střechu :) Sestavili jsme ji ze starých skříní a všeho co se našlo. Akorát jsme trochu podcenili materiál dveří. Manželka je krásně vymalovala, ale bohužel po první zimě vzali částečně za své. Tak nás letos čeká jejich oprava. Vykopali jsme nutný odpad a kadibudku jsme na pozemek přivezli, usadili a slavnostně pokřtili.

Reklama

Poté nás čekal projekt. Ale o něm zase až jindy.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jarda a Verča
Jarda a Verča (9 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací