Zimní přípravy

Autor: Monika a Ondra (6 příspěvků)
15. 1. 2015
0 komentářů
Zimní přípravy
Příspěvek stavebníka
Jelikož se momentálně na parcele moc pracovat nedá, rozhodli jsme se využít zimní období k nákupu cihel s nějakou lepší slevou, předběžně objednat střechu a okna a navštívit kuchyňská a koupelnová studia kvůli cenovým kalkulacím a představě, kde co bude potřeba připravit za rozvody vody a elektra, až se počasí umoudří a začneme zdít. 

Cihly jsme po cca třech měsících přepočítávání statiky nad naším mega rohovým oknem :-) objednali z Wienerbergeru, kde musím velmi pochválit jejich zaměstnance ať už na prodejní nebo technické úrovni. Navštívili jsme osobně i oblastního manažera a stále jsme s ním v kontaktu telefonicky, kdykoli něco potřebujeme. Přeci jen se v ČR ještě cihly T Profi plněné minerální vatou neprodávají v takovém objemu jako standardní, takže jsme pro ně dobrá reklama jakožto spokojení klienti.

Strop jsme původně chtěli udělat betonový z Goldbecku, ale nakonec díky detailním propočtům statiky a únikům tepla právě nad rohovým oknem v obýváku, zvítězil strop také od Porothermu, tedy Miako a překlady Vario pro předokenní žaluzie. Jelikož do konce roku probíhaly slevy a akce vrácení 10 000,- při expedici alespoň části materiálu do 31.12.2014, nechali jsme si obvodové zdivo a příčkovky dovézt na stavbu, kde nyní budou přebývat do cca března, tedy až bude teplota 5 stupňů, abychom mohli založit první šár.

Poté nás již počasí tolik trápit nebude, další řady cihel se budou dávat na pěnu DryFix a tam je možno pokládat až do -5. Strop a věncovky budeme objednávat až po založení a budeme znát přesné rozměry, navíc by nám tam teď zybtečně materiál překážel. Zakládacího technika nám slíbili zdarma, tak snad to vyjde :-).

Reklama

Příjemné vyjednávání zejména pro dámskou část rodiny bylo v kuchyňském studiu. Prozatím jsme navštívili místní italské kuchyně ROMI style, dále Oresi Pardubice a Hornbach Průhonice. V ROMI i Oresi jednání naprosto super, vše s námi prošli do nejmenších detailů a komunikace velmi příjemná. Hornbach naprostá hrůza, absolutně nemají o klienta zájem, konzultace probíhala asi takto: Chcete kuchyň? O.K. bude to kuchyň. Vůbec se nezeptali na naší představu, kam co umístit, jaký ostrůvek, jaké zásuvky, výsuvy, skoro nic nám ani o použitých materiálech neřekli. Po cca 5 dnech přišel do mailu jakýsi pokus o vizualici bez jakýchkoliv cenových rozpočtů - na naši žádost o cenu sdělili, že nemůžou nic cenit, když neví co chceme -  tak proč se nás nezeptali na schůzce? Nerozumím a ani tomu rozumnět nechci, zákazníkovi v Hornbachu se zkrátka nevěnují a sami máte pocit, že je obtěžujete.

Při výběru profilů oken jsme vybrali německou originál Veku v plastu, zvenku antracit a zevnitř v barvě bílé, šestikomorový profil s trojskly a všude komprimačními páskami (parozábrana a paropropustnost). Jelikož Monča několik let dělala obchodní zástupkyni firmě Limagroup s.r.o., budeme samozřejmě brát okna přes ní, jelikož máme prověřenou kvalitu - jejich okna máme nyní doma v bytě cca již 5 let a do teď jsme nepotřebovali seřizovat ani jinak udržovat. Zkrátka vše bez problémů, není co řešit.

Oříšek bude to naše mega rohové okno, které se nám nechtělo řešit v plastu, jsou to přeci jen velké tabule skla a navíc s HS portálem a v tmavé antracit barvě, orientované na jihozápad, kam praží nejvíce slunce a tak jsme plast rovnou zavrhli, z důvodu tepelné roztažnosti plastu. Zvolili jsme pro tuto sestavu hliníkové provedení Aliplast, tak snad bude vše v pohodě fungovat a nekroutit se.

Reklama

Střechu řešíme s živnostníkem, který nám byl doporučem naším známým, kterému už střechu také dělal. Jelikož budeme mít pult, tak by snad ani cena nemusela být nijak závratná a oproti klasické sedlovce, by se dalo něco ušetřit. Jelikžo máme sklon střechy 14 stupňů a možná ještě dva nakonec přidáme, nechá se střecha pokrýt klasickou pálenou taškou a nemusíme dávat plech - to se nám nechtělo kvůli hlučnosti.

Na elektro a vodu již máme dodavatele vybrané, na seznamu je tedy finální výběr firmy, která nám bude dodávat tepelné čerpadlo voda-vzduch a také podlahové vytápění. Prozatím jsou favorité NIBE a Buderus, ale o tom zase příště.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Monika a Ondra
Monika a Ondra (6 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama