Jak nás to vlastně napadlo?

Autor: Ondřej a Lucka (23 příspěvků)
11. 1. 2015
4 komentáře
Jak nás to vlastně napadlo?
Příspěvek stavebníka
Zdravíme všechny stavebníky, konečně jsem se po nekonečném pročítání Vašich příběhů rozhodl začít dokumentovat ten náš.

S přítelkyní již rok a půl bydlíme v nájmu a jelikož oba pocházíme z rodinného domku, tak nás to v bytě jak to říct "svírá". Navíc v bytě, který není náš, se nám zakládat rodina moc nechce.

Začali jsme tedy spřádat plány na vlastní obydlí a jelikož mám již za sebou rekonstrukci starší vily, tak vím, že do toho se již znovu pouštět nechci. Tudíž padla volba na novostavbu. Děda má shodou okolností na okraji města zahradu o výměře 1863m2 a tak jsme se dohodli, že ji od něj odkoupíme, jelikož ji už stejně kvůli věku nedokáže obhospodařovat.

Nahlédl jsem do katastru nemovitostí a podle územního plánu z roku 2009 je pozemek zahrnut do území pro zástavbu příměstskými nebo městskými rodinnými domy, leč je zde podmínka zpracování územní studie pro další rozhodování.

Reklama

No nic, řekli jsme si tedy, že zažádáme o zpracování studie a do té doby se alespoň řádně finančně a plánujíc připravíme. Zažádali jsme tedy o zpracování ÚS v srpnu 2013 a od té doby čekáme, jelikož jsme chtěli využít od začátku úvěr ze stavebního spoření, které má přítelkyně u ČMSS, musíme doložit pro uvolnění financí že pozemek je opravdu pro výstavbu schválen, na to ale musíme mít onu studii. Takže zatím čekáme co vypadne z úřadu.

Mezitím jsme si stanovili co od našeho bydlení očekáváme a máme tedy v plánu vystavět přízemní jednopodlažní bungalow s obdélníkovým půdorysem, valbovou střechou z vazníkové konstrukce s pálenými taškami a zastavěnou plochou do 150m2 jelikož se do toho chceme pustit víceméně svépomocí. Máme již i daný počet místností, které bychom do domu rádi vměstnali a to: 2pokoje, ložnice, obývák spojený s jídelnou a kuchyní, technická místnost, wc, koupelna, spíž.

Zatím váháme z jakého materiálu dům vystavět, rád bych klasickou pálenou cihlu a na to polystyren ale ve hře je i YTONG. Teď jsme ve fázi, že pomalu hledáme projektanta a očekáváme každým dnem, kdy na Nás vybafnou z úřadu, že je studie hotová, ikdyž jejich komunikace je velmi tristní. Mezi tím jsem si alespoň zkrátil čekání a zjistil si u správců sítí, kde nám přes pozemek co vede. Máme štěstí a na pozemku máme alespoň městkou vodu ale elektřina je vzdálena 147m, což bude oříšek a kanalizace chybí úplně. Navíc nám pozemek v horní a spodní části protíná vedení 35kV. Jakmile se cokoliv pohne, budu zde přidávat kvapem informace :).

Reklama

Na závěr tohoto příspěvku Vám přeji spokojený konec roku 2014 a ať je ten 2015 jen a jen lepší a hřeje Vás teplo domečků, jež už máte vystavěny.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Ondřej a Lucka
Ondřej a Lucka (23 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací