Tak nám to asi začalo - terénní přípravy

Autor: Míra a Anička (7 příspěvků)
Kategorie: Příprava
17. 10. 2014
0 komentářů
Tak nám to asi začalo - terénní přípravy
Příspěvek stavebníka
Dne 14.10.2014 nám bylo zkrátka souzeno začít, tím jsme se také rozhodli udělat si vlastní dokumenty pro nás, ať máme na co vzpomínat a zároveň občas zmínit, nad čím jsem váhal a pro co s rozhodl.

Místo, kde bude stát naše vysněné sídlo, nám bylo taky souzeno, resp. ekonomicky odouhlaseno a začaly jsem plánovat stavbu na partnerky zahradě.  Všechno se najednou dalo tak rychle do pohybu, že za pár dnů u nás byl barg, který se domluvil ani nevím jak aby nám porovnal terén. Ukázali jsme prstem, kam má bagrista zajet, uplynulo ani ne 30 minut a bylo porovnáno. Nedokáži si představit, kolik koleček a lopat by to bylo. Je sice pravda, že to bylo jen jen nahrubo, ale hodně to pozměnilo finální základovou desku, která rázem bylo o řadu BD nižší a tím vše úspornější na železe a pod. Několik dnů po porovnání se začalo s přípravami na jaro a vykopaly se dvě "drnážní páteře", které jsou svedeny do nedalekého potůčku. Velká výhoda je, že vlastníme podkop za traktor - neskutečný pomocník, ikdyž lopatu jsem měl v ruce celý týden:). Na tyto drnáže bude časem svedena nevyužitá dešťová voda a další dílčí drnáže kolem domu, které teprve vzniknou. Pozemek je jedno velké jílové naleziště, čili co se nesvede, se nevsákne a jen a jen tam odpařuje. Vykopali jsem dva 30 metrové metrové pasy, do kterých se naházelo nespočetně tun kamenů, natáhla se drnážka a vše se obalilo geotextýlijí - nerad bych to kopal znovu, tak snad to nějaký pátek vydrží. V jednom pasu jsme šli ještě trochu hlouběji a rovnou přivedli vodovodní hadici - občas si říkám, zda to nebude zamrzat, ale vím že je dost hluboko a ve finále se asi 20cm zaveze, takže by neměl být problém. celý zbytek podzimu jsme čekali na stavební povolení, které ne a ne přijít. čili tímto práce pro rok 2014 zkončili a my se aspoň mohli připravit na nadcházející rok.

Náklady

Název položkyCena
drenážní roura 100, geotextylie
3 600 Kč
barg
1 000 Kč
Celkem4 600 Kč

Galerie

Tak nám to asi začalo - terénní přípravyTak nám to asi začalo - terénní přípravyTak nám to asi začalo - terénní přípravyTak nám to asi začalo - terénní přípravy
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Míra a Anička
Míra a Anička (7 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama