Návštěva cihlového pasivního domu v Českých Budějovicích

Autor: HELUZ (60 příspěvků)
29. 7. 2014
0 komentářů
Příspěvek stavebníka
Na výstavišti v Českých Budějovicích je postaven cihlový pasivní dům bez dodatečného zateplení. Na jeho stavbu byly použity cihly  HELUZ FAMILY 50 2in1 s integrovanou tepelnou izolací. Zajímalo nás, jak dům vypadá a co se skrývá uvnitř.

Na první pohled je dům zpracován velmi čistě. Oceňuji zejména absenci výklenků, balkonu a obdobných prvků, se kterými některé domy vypadají esteticky pěkně, ale jejich finanční náročnost při výstavbě, tepelné mosty v konstrukci a nevyužitelnost v praxi jsou více na škodu než k užitku.

Návštěva cihlového pasivního domu v Českých Budějovicích

Zajímavostí domu je jeho cihelná konstrukce z bloků HELUZ FAMILY 50 2in1 a žádné dodatečné zateplení fasády. Vzhledem k provedeným blower door testům je zřejmé, že využitím těchto kvalitních cihelných bloků a pečlivým zděním ve spojení se správně provedenou vnitřní i vnější omítkou domu, lze dosáhnout pasivity i v případě, že již svůj dům nebudete chtít zateplit.

Reklama
Návštěva cihlového pasivního domu v Českých Budějovicích

Vytápění v domě je řešeno podlahovým topením v 1.NP a klasickými radiátory umístěnými pod okny v 2.NP. Díky inteligentnímu ovládání domu lze teploty regulovat v každé místnosti pomocí digitálních ovladačů nebo pomocí centrálního panelu v obývacím pokoji. Kdo má chytrý telefon, tak si může nastavit požadavky pro celý dům „na dálku“.

Návštěva cihlového pasivního domu v Českých Budějovicích
Reklama

Teplý vzduch v domě se pomocí rekuperace využívá k ohřevu čerstvého vzduchu přiváděného z venku. I přesto, že dům není trvale obydlen a využívá se k prohlídkám při probíhajících veletrzích nebo po předchozí telefonické dohodě, je díky rekuperaci zajištěn v domě čerstvý vzduch bez nutnosti větrání okny.

Návštěva cihlového pasivního domu v Českých Budějovicích

Okna si pochopitelně můžete otevřít kdykoliv budete mít chuť a náladu.

Reklama

Zastavěná plocha domu je cca 90 m2 a podlahová plocha přibližně 130 m2. Rozhodnete-li se objednat si právě tento dům a nebude se Vám chtít stavět svépomocí, lze dům realizovat na klíč za částku 3,3 – 3,5 mil. Kč.

Prohlédněte si video z naší prohlídky a objednejte si vlastní návštěvu pomocí formuláře na této stránce.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
HELUZ (60 příspěvků)
Další články autora:
Kontakty na autora
www.heluz.cz800 212 213
U Cihelny 295, 373 65 Dolní Bukovsko
Poslat poptávku