Porovnání katalogového projektu s mým individuálním projektem

Autor: Pavel Tesárek (73 příspěvků)
Kategorie: Projekt domu
24. 6. 2014
1 komentář
Porovnání katalogového projektu s mým individuálním projektem
Příspěvek stavebníka
Při stavbě svého prvního domu jsem se rozhodl využít služeb individuálního projektanta. Poslal jsem mu fotografii domu, kolem kterého jsem pravidelně jezdil, a který se mi líbil.

S projektantem jsme domluvili společnou schůzku. Cílem schůzky bylo zjistit informace o pozemku, kolik lidí bude v domě bydlet, atd. Termín dodání měl být přibližně do jednoho měsíce a cena kolem 30 tisíc korun.

Termín dodání se nám však postupně odsouval. Poprvé to bylo z důvodu vyhořelého počítače, poté se čekalo na autorizaci a postupně přicházely další nečekané události bránící dokončení a odevzdání projektové dokumentace.

Výsledkem bylo několik měsíců čekání a opakovaného urgování projektanta s jedinou otázkou "kdy bude projekt hotov"?

Reklama

Projekt, který jsem získal nakonec za cenu 27.000 Kč (sleva za pozdní dodání), byl v papírových deskách vytisknutý na formát A3, ale v úplně jiném měřítku než bylo uvedeno na výkresech.

K projektu jsem si nakonec nechal zpracovat ještě speciální projekt na vytápění za dalších několik tisíc korun.

Video

Reklama

To je můj příběh s projektem rodinného domu. Z článků na webu Svépomocí.cz, které sem píšete, se setkávám se skupinou stavebníků, kteří využívají katalogové projekty a s druhou skupinou, která využije také služeb individuálního projektanta "z vedlejší vesnice".

U katalogových projektů se vždy říkalo, že cena, která je na internetu uváděna, je sice nízká, ale usazení domu na konkrétní pozemek je dražší než samotný projekt.

Rozhodl jsem se zjistit, jak je to doopravdy.

Vzal jsem kameru a navštívil firmu G SERVIS, která katalogové projekty RD dělá již mnoho let a myslím, že nejsem jediný, kdo jejich výkresy a vizualizace procházel krátce poté, co se rozhodl postavit dům. Pro porovnání jsem si s sebou vzal svou původní projektovou dokumentaci a Vy se ve videu můžete podívat, jak dopadlo porovnání katalogového projektu s mým individuálním.

Reklama

Cenové srovnání

Vím, že Vás stejně jako mě bude zajímat cena. Za svůj projekt (pouze projekt bez projektu vytápění) jsem utratil cca 27.000 Kč a čekal jsem na něj několik měsíců.

Většinu typových projektů od G SERVISU prý získám do 10ti pracovních dnů za 28.600 Kč bez osazení na pozemek a individuální projekt do 22 pracovních dnů.

Ideální je využít výhodného balíčku, který obsahuje Typovou projektovou dokumentaci + Osazení na pozemek + Průkaz energetické náročnosti budovy za 36.990 Kč

Bonus navíc jen pro svépomocné stavebníky

S G SERVISem jsem se dohodl na slevě 1.500 Kč na projektovou dokumentaci. Slevový poukaz mohou využít úplně všichni stavebníci a jejich přátelé z webu Svépomocí.cz.

Porovnání katalogového projektu s mým individuálním projektem

Vyplňte do formuláře své jméno, telefon a email a elektronický poukaz na slevu zanedlouho odbržíte do své schránky.       Jméno:

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Pavel Tesárek (73 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací