Jasné rozhodnutí a jeho realizace...

Autor: Redakce (77 příspěvků)
14. 5. 2014
0 komentářů
Jasné rozhodnutí a jeho realizace...
Příspěvek stavebníka
Já a můj přítel jsme se potkali před 3,5 roky. Oba ze stejné vesnice, ale díky věkovému rozdílu jsme se neznali. Určitě jsme se někdy někde potkali, viděli, ale nevíme o tom :)

Já jsem ze statku s obrovskou zahradou a on z dvougeneračního rodinného domku též se zahradou. Oba jsme milovníci přírody a psů. Po necelém půlroce jsme se rozhodli spolu bydlet.

První volbou byl malý byteček v krásné Litomyšli. Byl to 1+1 v přízemí v bytovce. Ideální pro oba kvůli práci. Tenkrát jsem dělala na recepci v tomto městě a přítel dostal práci 5 km od města, v obci Janov. Ideál mezi Litomyšlí a Svitavama. Vše bylo fajn, ale po 4 měsících jsme zjistili, že nám něco chybí. A to zahrada a klid vesnice :)

Tedy po 4 měsících jsme si zažádali o byt v obecní řadové výstavbě v obci Janov. Takový ten startovací byt .Nájem je okolo 3500Kč + energie. Máme krásný byt s patrem. Ideální pro rodinu. Máme zde ložnici i dětský pokoj, kuchyň a obývací prostor je jedna větší místnost. Ale největší poklad jsou francouzské dveře na naši zahradu. Ta má okolo 30m2.Během začátku, kdy jsme tady bydleli, si můj bratr začal stavět bungalov v naší rodné vesnici, u mojich rodičů na zahradě.

Reklama

Můj přítel mu tenkrát pomáhal a prvně viděl jak ho to baví.. Věděli jsme, že chceme na vesnici zůstat i nadále. Město je fajn, ale ten klid, to vám nic nevynahradí. Začali jsme se poohlížet po stavební parcele a ne za dlouho jsme ji našli. Je to 776m2 a je to kousek jak od bus zastávky, školky, školy, malého obchůdku, tak i benzínky. Žádné satelitní městečko, ale pouze dva sousedi. Na každé straně jeden a pole a les v dohlednu :)

Po roce bydlení jsme si pořídili "naše mimčo" Něměckého ovčáka. A to už tady začalo být veselo. V době, kdy jsme si pořídili Endyho, já už byla těhotná :) A to bylo to nejlepší, co nás potkalo. Nakoplo nás to k tomu začít jednat. Termín jsem měla na půlku prosince, takže jsme museli začít s organizací hned.

Sice nás napadali obavy typu zda to vše zvládnem, jak psychicky, tak finančně, ale co by člověk pro rodinu neudělal. Na podzim jsme si zažádali o naspořené úspory, oslovili finančního poradce a začali řešit projekt. Šlo to celkem rychle, ale ještě v porodnici jsem odepisovala našemu projektantovi na emaily :) Malý se narodil 16.12. a do Vánoc bylo vše doma! Projekt, všechna vyjádření a souhlasy. Myslela jsem si, že "nejhorší " je za námi. To jsem ještě nevěděla, co nás čeká s úřady :(

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Redakce (77 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací