Rozhodnutí proč stavět

Autor: Adél a Tom (1 příspěvek)
12. 5. 2014
4 komentáře
Rozhodnutí proč stavět
Příspěvek stavebníka
Ahoj všichni, jsme mladý pár, který se rozhodl postavit si domeček. A jak to vše začalo?

Loni na jaře jsme se vydali s mojí mamkou na stavební veletrh do Brna s jasným cílem - posbírat informace a inspiraci pro stavbu malé dřevostavby pro rodiče "na stáří".

Plán byl jasný, my s přítelem zůstaneme v našem současném bydlišti a naši si postaví nové, menší. (My bychom si stávající poupravili dle potřeb.) Jednalo se asi o nejlogičtější řešení, mamka zdědila velkou zahradu nad naší stávající, tak není nic jednoduššího než je spojit dohromady a začít stavět. 

Jenže to bychom nebyli my, abychom neodjeli z veletrhu s opačným cílem. My chceme stavět a rovnou velký dům. Jedná se sice o to, že veškerou zodpovědnost bereme na sebe a s tím samozřejmě i hypotéku, ale je tu to pozitivum - že vše bude podle našich představ!

Reklama

Je to již rok, co jsme si nechali poslat či koupili snad všechny katalogy s projekty domů. V jednu chvíli jsme byli opravdu zavaleni :-)! Za ten rok jsme se posunulii asi tak, že víme termín začátku stavby (jaro 2016), máme pozemek (dostala jsem jej za promoci) a trošku máme představu o domě. Stále máme spoustu času (čeká se na mé dostudování), takže si plánování užíváme až až :-). Nyní řešíme otázku materiálu. Cihlový dům či dřevostavba? Každé má své příznivce a své odpůrce. Určitě budeme rádi, když nám napíšete do komentářů, proč vy jste si vybrali zrovna ten váš materiál. Předem děkujeme...

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Adél a Tom
Adél a Tom (1 příspěvek)
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací