Rozhodnutí stavět a pozemek

Autor: Kuba a Lucka (13 příspěvků)
3. 2. 2014
0 komentářů
Rozhodnutí stavět a pozemek
Příspěvek stavebníka
Zdravíme všechny stavebníky, kteří se také rozhodli splnit si jeden ze svých snů, a to je postavit si vlastní baráček. Výstavba nového u nás visela ve vzduchu vesměs od začátku, co jsme spolu. Pořád jsme doufali, že vše dopadne trochu jinak, a že máme ještě dost času. Nakonec se vše rozhodlo tak rychle, že jsme nečekali, že začneme se stavbou již letos na jaře. A nakonec jsme rádi, že si postavíme svůj vlastní domeček, nový a podle představ.

Od začátku jsme uvažovali nad tím, kde jednou budeme chtít být a jaké máme možnosti. Bytovka nebo bydlet u přítelovo rodičů v domě, který měl slíbený, že dostane - zkusili jsme to tam asi měsíc a zjistili jsme, že tak to nepůjde. Zde nás soukromí nečekalo. A hlavně ta mnohem zásadnější věc, že rekonstrukce by stála stejně jako hrubá stavba, ne-li více. Všude plísně, voda z kohoutků vesměs netekla, spád odpadů skoro žádný atd. Z venku nová okna, ale pouze zepředu a nová střecha, takže na oko ze silnice super, uvnitř velké schované investice. Jedinou výhodu, co to mělo, že se dalo vesměs hned bydlet a vše začít pomalu rekontruovat.

Nakonec se po měsíci zde rozhodlo během několika dnů... postavíme si. Momentálně žijeme u mých rodičů. Ale už jsme se dostali do takového stádia, že i my už chceme své soukromí a domácnost. Samozřejmě na tuhle variantu byli připraveni a jen čekali, jak se rozhodneme. Tímto jim děkujeme, že můžeme být u nich než postavíme a v klidu dál šetřit, že nás svedli z cesty jít do bytovky za deset tisíc měsíčně :). Protože ve svým bychom bydleli až tak za 10 let.

Děkujeme jim také za to, jaký jsou rodiče, protože jen málo kteří rodiče myslí do budoucna. Nechápala jsem, proč naši kdysi koupili dva pozemky, když nám s bráchou bylo cca 14 let. Teď už to chápu. Jediný, co nechápu, jak ten čas letí.... Nyní už náš pozemek je vesměs rovinatý (v 60 cm) a nachází se v nové části určené k zástavbě. Inženýrské sítě jsou nyní nově společně i se zpevněnou komunikací. Takže jsme dostali krásný rovinatý pozemek, se všemi inž. síťemi a s docela pěkným výhledem. Takže, co říci,... snad taky jednou dokážeme zabezpečit své děti, jako oni nás. 

Reklama

Co se týká financí. Nyní počítáme s tím, že letos vše, co chceme stihnout, zvládneme po finanční stránce sami. Dnes je 30. ledna a my netrpělivě vyhlížíme, kdy nám z městského úřadu přijde stavební povolení. A o samotném projektu v dalším článku.

Náklady

Název položkyCena
KN přepis
1 000 Kč
sepsání smlouvy
2 000 Kč
Celkem3 000 Kč

Galerie

Rozhodnutí stavět a pozemekRozhodnutí stavět a pozemek
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Kuba a Lucka
Kuba a Lucka (13 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama