Rozhodnutí, pozemek a projekt

Autor: Eva a David (3 příspěvky)
3. 12. 2013
0 komentářů
Rozhodnutí, pozemek a projekt
Příspěvek stavebníka
Ahoj všem stavitelům. Po dlouhosáhlých debatách jsme s přítelem došli k rozhodnutí, že budeme stavět. Brali jsme v potaz, kde kdo z našich sourozenců zůstane.

Jelikož mám 2 bratry a oba zůstanou v mé rodné vísce, shodli jsme se na tom, že stavět budem v místě jeho trvalého bydliště. Jeho sourozenci zde stavět ani zůstat neplánují. Od rodičů dostal pozemek a začli jsme řešit co dál.

Jelikož nám v blízkosti, kde jsme chtěli stavět, stála stodola, rozhodli jsme se jí pro jistotu zbourat. V prní řadě se muselo vynosit a uskladnit dřevo, které v ní bylo, což trvalo několik měsíců. Když byla stodola prázdná, začli jsme sundavat střechu, trámy a nakonec přijel bagřík, který zbořil pískovcové sloupy. Naštěstí to byla stará stavba a neměla žádnou podlahu.

Projektanta jsme našli na doporučení a jsme s ním velmi spokojeni. Projekt po menších úpravách máme také hotov. Nyní nám vše vázne na stavebním úřadě. Je zde takový starší pán, který má většinou na vše více času než je uvedená lhůta 30ti dnů. Takže my chodíme, urgujeme, ale pán si z nás nic nedělá a říká, že má ještě čas.

Reklama

V současné chvíli řešíme rozdělení pozemků, jelikož se nám vyklubala studna přímo v obýváku, museli jsme baráček trochu šoupnout, naštěstí sousedící pozemek je také přítelovo rodičů. Zítra vyráží David na katastr s darovací smlouvou, tak snad nám to brzy zapíší, aby náš projektant mohl začít řešit stavební povolení.

Doufáme, že na jaře bude vše schválené a budeme moct začít stavět. Na doporučení kamarádů se nám povedlo sehnat stavební dozor, protože si baráček chcem postavim svépomocí.

Tak doufáme, že zde najdem i nějaké ty vychytávky a rady na co si dát pozor.

Reklama

Galerie

Rozhodnutí, pozemek a projekt

Přílohy

budoucí domov
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Eva a David
Eva a David (3 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací