Rozhodnutí stavět, pozemek

Autor: Lukaso & Market (6 příspěvků)
16. 10. 2013
0 komentářů
Rozhodnutí stavět, pozemek
Příspěvek stavebníka
Po několika diskuzích jsme se rozhodli stavět svůj vlastní dům.

Markéta pochází z rodinného domu v Hrádku, je to cca 15 km od Třince odkud pocházím já. Několik let jsem bydlel v rodinném domku a nadchlo mě to natolik, že i když teď bydlíme v bytě, který je umístěn v centru Třince, tak rozhodnutí postavit si vlastní dům nic nebránilo, jen bylo potřeba zjistit vše kolem toho. Markét měla možnost získat pozemek od rodiny, ale jak to tak bývá v rodinných kruzích nedopadlo to, což nás samozřejmě neodradilo splnit si svůj sen.

V prosinci loňského roku jsem začal hledat po inzerátech a koukal jsem do realitek jak to vůbec u nás s pozemky vypadá. Vybírali jsme lokalitu, kde bychom chtěli mít svůj dům, v blízkosti města Třince jsme moc nechtěli, spíš jsme vybírali lokalitu někde na vesnici a nakonec jsme vybrali Hrádek ze všech hledisek nám vyhovoval. Tak jsme obvolali pár inzerátu a byli kouknout na pár pozemků, ale nevybrali jsme si. Plánovali jsme stavět až za dva roky, tak jsme neměli kam spěchat a řekli si, že něco přišetříme.

Nakonec jsem na internetu našel ještě nějaké pozemky ve dvou realitkách, které by eventuálně připadaly v úvahu, tak jsme domluvili s realitním makléřem a zajeli pozemky obhlídnout. Realitní makléř nás mile překvapil s pozemky a jeho přístupem a informovaností. Přítelkyně si hned zamilovala pozemek, který byl pod lesem s krásným výhledem na hory. To byl zatím náš favorit. V průběhu týdne jsme se jeli podívat ještě na další pozemky z druhé realitní kanceláře, kde jsme objevili další, který by přicházel v úvahu. Takže teď si jen vybrat.

Reklama

První, který se tak líbil Market, byl pod lesem, na vlak a autobus cca 10minut pěšky, pozemek byl ve tvaru obdélníku, v mírném kopci. Problém byl v tom, že příjezdová cesta k tomuto pozemku by se musela řešit s obcí a plynofikaci by jsme museli kopat přes sousední pozemky.

Druhý byl v centru obce, na autobus 2 minuty pěšky a vlak 5minut. Pozemek byl ve tvaru písmene „L“. Na pozemku se nacházelo nadzemní vedení elektřiny, museli jsme tedy zjistit jak je to s vzdálenostmi a vůbec umístěním stavby. To vše nakonec bylo v pořádku, tak jsme se rozhodli koupit tento pozemek.

A tak jsme přišli k pozemku...

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Pozemek
340 000 Kč
Celkem340 000 Kč

Galerie

Rozhodnutí stavět, pozemekRozhodnutí stavět, pozemekRozhodnutí stavět, pozemek
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Lukaso & Market
Lukaso & Market (6 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací