Parcela

Autor: Kuba a Bára (11 příspěvků)
Kategorie: Pozemek
23. 8. 2013
0 komentářů
Parcela
Příspěvek stavebníka
Místo pro náš domeček byl spíše určen než abychom si mohli nějak vybírat. Mým rodičům se naskytla možnost koupit pozemek, který byl dobudoucna zahrnut v územním plánu obce jako stavební parcela. Tak neváhali a pozemek koupili.

Až poté jsem se dozvěděla, že je to vlastně pozemek pro nás a že si na něm můžeme postavit domeček :-). Toto místo není úplně vhodné pro stavbu samostatného rodinného domu. Tyto parcely jsou spíše na dvojdomky.

Pozemek je pouze 15m široký a 70m dlouhý.  Z pravé strany již jeden RD stojí tudíž jsme měli problémy s umístěním domu a dodržet 7m od stavby stávající. V tomto případě jsme museli žádat o vyjímku nedodržení vzdálenosti o 0,5m. Na stavebním úřadě nám předběžně vyjímku schválili.

Od levé zahrady máme odstup pouze 2m což zákon povoluje, vzhledem k tomu, že zahrada není v územním plánu obce, není zasíťovaná a stále vedená pouze jako zahrada. Stavební úřad souhlasil s odstupovou vzdáleností, paní starostka nám také stavbu schválila, ale když došlo na shánění podpisů sousedů nastal problém.

Reklama

Sousedíme dohromady s třemi sousedy. Dva nám souhlas podepsali bez sebemenších problému či námitek, ale nemůže být vše jednoduché... Třetí paní sousedka řekla, že nám stavbu nepodepíše z důvodu toho, že by si sama znehodnotila svojí parcelu....

Od té doby stále řešíme a čekáme, zda se paní sousedka umoudří nebo zda se bude odvovolávat na krajský úřad a prodlužovat nám možnost začít stavět.

Alespoň nějaké přípravy jsme ale chtěli učinit. Obvolávali jsme známé zda někdo neví o nějakém kameni, které by se mohlo dát do základů. A hurá sehnali jsme. Pro mne v nevhodnou chvíli. Dělám v Heinekenu ČR, kde se každý měsíc provádí inventury. Zrovna byla kvartální a my přijeli v půl 6 ráno domu a v 8 budíček a ruční nakládání kamenů. Jo bylo mi úžasně... Ale co... kameny máme a to je hlavní.

Reklama

Teď musíme zase jen čekat a čekat na vyjádření a úřady... I když máme domek pouze na ohlášku, kde by jsme teoreticky podpisy sousedů mít nemuseli, stačilo by pouze potvrzení o tom, že jsme sousedy obeznámili o tom, že budeme stavět, ale ve finále se může stát, že se do 14ti dnů odvolají a nám se povolení zase prodlouží. 

Bohužel nedá se s každým vyjít.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Kuba a Bára
Kuba a Bára (11 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací