Použití techniky pro ulehčení stavby

Autor: Vysokozdvižné vozíky s.r.o. (1 příspěvek)
28. 5. 2013
0 komentářů
Použití techniky pro ulehčení stavby
Příspěvek stavebníka
Ne všechno jde zvládat rukama. Ke stavbě domu určitě patří i použití techniky. Nelze přepravovat těžké materiály manuálně a riskovat zdraví. Proto je vhodné použití manipulační techniky, což je díky půjčovnám dostupnější, než by se mohlo na první pohled zdát.

Najdou vysokozdvižné vozíky uplatnění na stavbách?

Na stavbách se s naprostou samozřejmostí používají bagry pro hloubení základů, či jeřáby pro zvedání materiálu. Dají se ale namísto nich použít taky vysokozdvižné vozíky či manipulační technika. Je to výborný pomocník, kterého si můžete za rozumné peníze (při výdajích na stavbu rodinného domu) půjčit, nebo dokonce zakoupit v bazaru. Pro soukromé individuální potřeby stačí menší, obzvlášť když se staví "jenom" rodinný dům. S destou už dnes taky umí pracovat kde kdo, není to jenom práce pro zkušené skladníky a jiné povolané. Stačí trocha praxe a zkoušení a přijdete na to taky. A kdybyste dostali do ruky jinou značku, než u nás nejrozšířenější destu, například Linde, tak je to v podstatě pořád to stejné.

Pracovní plošiny

Pro práci ve výškách pak jsou naprosto výborné nůžkové pracovní plošiny. Fungují elektricky nebo na motor a mají „nůžkovou“ nohu, která se do určité výše – podle typu – vytáhne a dá se z ní velice pohodlně pracovat třeba na okapech, střeše nebo komíně. Fungují přitom klidně do výšky čtrnácti metrů. Ceny za pronájem se pak pohybují podle toho, na jak dlouho se plošina pronajme a na tom, jak je vysoká. Čím vyšší, tím více se zaplatí. Obecně je to kolem tří tisícovek na den.

Do nějakých šesti metrů se pak dá manipulovat s těžkým materiálem vysokozdvižným vozíkem. Je to ideální například k přenosu materiálu pro stavbu do patra. Kladkové mechanismy nejsou zdaleka tak spolehlivé.  

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Vysokozdvižné vozíky s.r.o. (1 příspěvek)
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama