Rozhodnutí stavět a koupě pozemku

Autor: Jakub a Daniela (8 příspěvků)
20. 3. 2013
1 komentář
Rozhodnutí stavět a koupě pozemku
Příspěvek stavebníka
SRPEN 2011 Naše rozhodnutí stavět přišlo více méně postupně. Ze začátku jsme uvažovali o koupi staršího rodinného domu a jeho následné rekonstrukci. Ze zkušenosti několika známých jsme však od tohoto plánu upustili.

Přibližně v té době začala stavět svépomoci moje sestra se švagrem a jak bylo potřeba, přišli jsme jim pomoci. Docela mě to bavilo, hodně jsem se naučil a v neposlední řadě nabyl dojmu, že bych si na stavbu domu svépomoci troufnul taky.

S manželkou jsme následně zhruba rok a půl hledali vhodný pozemek. Obvolali jsme nějaké nabídky, několik pozemků jsme navštívili, ale výsledek dlouho nic moc. Vždycky se našlo něco co nás od koupě odradilo- byl buď daleko od města, byl ve velkém svahu, byl malý jindy zas zbytečně velký a jednou se nelíbil mně a jindy zas manželce...

Jednou jsem narazil na zajimavý inzerát v novinách a domluvil si schůzku. Manželce to z nějakého důvodu nevyšlo a tak jsem na schůzku z makléřem jel sám.

Reklama

Pozemek se mi líbil, byl slunečný a byl z něho pěkný výhled, takže jsem na něj vzal hned druhý den manželku, no a bylo rozhodnuto. U makléře jsme si jej zarezervovali a čekali na vyjadření příslušných úřadů ohledně vodovodní a elektrické přípojky.

Vyjádření ohledně možnosti napojení na vodovod a elektřinu jme dostali někdy v srpnu 2011 a do 2 týdnů jsme podepisovali kupní smlouvu. Náš pozemek má 2008 m2 a vyšel nás na 300 000 Kč.

Kromě pozemku jsme obdrželi i část pozemku, který slouží jako příjezová cesta a zbytek příjezdu, resp. sjezdu z obecní komunikace k naší parcele je ošetřen věcným břemenem chůze a jízdy.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
pozemek 2008 m2
300 000 Kč
Celkem300 000 Kč

Galerie

Rozhodnutí stavět a koupě pozemkuRozhodnutí stavět a koupě pozemkuRozhodnutí stavět a koupě pozemkuRozhodnutí stavět a koupě pozemku
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jakub a Daniela
Jakub a Daniela (8 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama