Příjezdová cesta

Autor: Terka a David (3 příspěvky)
16. 12. 2012
8 komentářů
Příjezdová cesta
Příspěvek stavebníka
S mojí skvělou ženou jsme serozhodli postavit si domek na pozemku který jsem si pro tento účel koupili před třemi lety. Pozemek byl ale bez příjezdové cesty, bez elektřiny, bez vody, odpadů atd. Zkrátka zelená louka se vším všudy :-)

V tomto článku Vám popíši tedy útrapy s budováním příjezdové cesty. Naše příjezdová cesta je 83m dlouhá a ztoho je cca polovina na pozemku města a druhá pak na našem pozemku. Když si vzpomenu co vše jsem musel vyřídit za papíry,za povolení,za smlouvy apod., tak bych do toho už animyslím nešel. Nejhorší bylo asi zístak povolení od dopravní policie. kde museli zkoumat bezpečné napojení na silnici lll. třídy. Bohužel to měl na starosti policista těsně před důchodem, který nám opravdu nebyl nakloněn :-) Hrůůůůza !!!!

Ale ať Vás dlouze neotravuji starostmi s úředním šimlem. Po dlouhém vyřizování, jsme se konečně dostali k povolení a tak jsme odbagrovali skrývku ornice a potom dalších 30-50 cm na zasypání komunikace štěrkodrtí 0-63 mm. Podle výpočtu projektanta tam mělo přijít cca 300 tun, ale na konec to bylo 480 tun. Pan projektant nám to totiž spočítal na m3, ale zapoměl to vynásobit 1,8 což je cca váha jednoho m3. Prostě super začátek.... :-)

Aspoň, že jsme vybrali na práci firmu od kamaráda, kerý poslal bagr a tatru s klukama, kteří věděli co dělají. První den vše odbagrovali a druhý den už tam byl jen velký bagr,který rozhrnoval štěrkodrť, kterou vozily tatry z kamenolomu. Pokud měl čas mezi auty, tak nám na pozemku strhával travní drn a bagroval sklep, ale o tom později :-) 

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Parní válec
3 000 Kč
Štěrkodrť
62 000 Kč
Bagrování
54 000 Kč
Celkem119 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Terka a David
Terka a David (3 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací