Výběr místa a koupě pozemku

Autor: Léňa a Zdenda (6 příspěvků)
Kategorie: Pozemek
28. 10. 2012
1 komentář
Výběr místa a koupě pozemku
Příspěvek stavebníka
Po nějakém čase, co jsme s Léňou spolu jsme se dohodli, že budeme chtít stavět, ale vysela mezi námi otázka... Kde?

Jelikož nejsme ze stejné vsi, každý jsme prosazoval tu svou obec, nakonec z našeho "sporu" vyšla líp obec mému srdci bližší. Já věděl, že v obci budou k prodeji nějaké parcely, ale kde, kdy a za kolik jsem nevěděl.

Ale tak stačilo se zeptat na OÚ, kde nám ukázali, co bude k mání a sdělili podrobnější info, pak stačilo podat žádost- to bylo někdy z jara 2011, pak jsme to nechali u ledu, jaké bylo zjištění, když jsme se vrátili z dovolené a bylo nám sděleno, že nám byla přidělena parcela, dodali jsme potřebné podklady a na podzim se podepisovali kupní smlouvy, proběhl zápis v katastru a my jsme majitelé pozemku :-)

Protože byla zima a stejně se nedalo nic dělat, jezdili jsme se tam jen koukat a plánovat, co a jak bude. Zjistili jsme, že jsme koupili asi v nejhezčí lokalitě v obci, ve které je plánována výstavba, na JZ svahu, kousek od lesa a pouze se dvěma sousedama :-)

Reklama

Nevýhoda, že budeme muset zařídit inž. sítě, ale s budoucíma sousedama jsme se domluvili, že půjdeme s nákladama na 1/3, což je fajn, ale trochu mě z jara překvapil sklon parcely, moc se to nezdálo, ale při sekání je to znát...

Naštěstí se od kamaráda naskytla nějaká hlína za odvoz, takže postupně začínáme největší dolík zavážet, něco málo padlo na zbudování nájezdu na parcelu. Celkem je v současnosti navezeno 4 Tatry a 5 valníků 9t za traktor a jedna 9t vlečka betonu do základů

Galerie

Výběr místa a koupě pozemkuVýběr místa a koupě pozemkuVýběr místa a koupě pozemku
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Léňa a Zdenda
Léňa a Zdenda (6 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací