Projekt domu a náklady

Autor: Fanda a Verča (9 příspěvků)
Kategorie: Projekt domu
8. 9. 2012
1 komentář
Projekt domu a náklady
Příspěvek stavebníka
Dumáním nad podobou našeho domečku jsme (nebo spíše hlavně já) strávili asi půl roku. Přeci jen dům není záležitost na týden a člověk v něm bude fungovat celý život. Prioritou pro nás byla praktičnost a především jednoduchost vzhledem k tomu, že bychom si co nejvíce věcí rádi udělali sami. A pak taky rozměry, protože náš pozemek nemá právě ideální tvar (trojúhelník).

Cenovou nabídku na vypracování projektu jsem si nechali udělat jen jednu – od projektanta, který má kancelář nedaleko od našeho pozemku. Projektant (i když je třeba říci, že v kraji vyhlášený) nám vypracování projektu ocenil na 97 tisíc, což pro nás bylo dost nereálné. Nakonec nám projekt, který jsme si sami navrhli, s menšími obměnami překreslila kamarádka za 22 tisíc včetně zajištění vypracování požární zprávy (2000 kč).

Na druhou stranu ale vyběhávání všech papírů ke stavebnímu povolení bylo zcela na nás a k ceně musíme ještě připočítat vypracování dokumentace k připojení na kanalizaci a vodovod, protože ty jsou vedeny v komunikaci před naším pozemkem a bude je tedy třeba dovést cca 5 metrů na pozemek (4 500 kč).

Vedle toho jsme si zvlášť nechali zpracovat od známého krov, protože bychom si ho rádi udělali s asistencí truhláře sami, a proto bylo třeba ho zkreslit dost podrobně. Druhou věc, který jsme si nechali zpracovat zvlášť, je projekt na vytápění tepelným čerpadlem země – voda včetně rozvodů topení (10000 kč).

Reklama

V ceně základního projektu také není započten radonový průzkum a průkaz energetické náročnosti budovy (2740 kč + 3000 kč). I přesto jsme stále na polovině toho,co si řekl projektant, přičemž projekt na vody a kanalizaci bychom stejně museli nechat dělat u provozovatele a projekt na čerpadlo v ceně jeho cenové nabídky započtený nebyl... takže tak. ;) Náklady spojené s projektem jsou tedy následující:

Projekt ..................................................................... 22 000 Projekt voda a kanalizace (expresní zpracování do 5 dnů)........... 4 500 Projekt krovu ............................................................. zatím nevíme Projekt tepelného čerpadla a vytápění .................................. 10000 Radonový průzkum......................................................... 2740 PENB …......................................................................3000

Celkem......................................................................42 240 Kč

Reklama

Náklady

Název položkyCena
PENB
3 000 Kč
Radonový průzkum
2 740 Kč
Projekt tepelného čerpadla a vytápění
10 000 Kč
Projekt voda a kanalizace (expresní zpracování do 5 dnů)
4 500 Kč
Projekt
22 000 Kč
Celkem42 240 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Fanda a Verča
Fanda a Verča (9 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací