Výběr projektu, stavební povolení a financování

Autor: Mirka a Michal (5 příspěvků)
12. 6. 2012
0 komentářů
Výběr projektu, stavební povolení a financování
Příspěvek stavebníka
Podzim 2010 - Před tím, než jsme vůbec mohli zažádat o stavební povolení (původně ohlášení stavby) museli jsme si vybrat nějaký projekt. Předem jsme byli rozhodnutý, že si koupíme typový projekt a bude hotovo. Nejdůležitější asi bylo rozhodnou, zda patro, nebo bungalov.

Podstatné bylo držet se 150m2 zastavěné plochy kvůli ohlášce. Byl to boj a první velké rozmýšlení, ale nakonec vyhrál bungalov. Asi to bylo tím, že v domě mých rodičů máme pokoje v patře a ty schody už nás prostě nebavily. 

Na řadu přišlo další velké rozhodování a to jak vůbec bude, náš dome vypadat. Když si sednete k internetu a projíždíte projekty, tak za hodinku už nevíte, který se Vám líbí a který ne. Bylo to opravdu velice těžké, ale nakonec vyhrála společnost PROWI, nejen díky vyhovujícím parametrům domku, ale také díky ceně projektu.  Vybrali jsme projekt LAGUNA 15 za 21 500,-.

Jelikož jsme byli domluvený, že nám stavební dozor bude dělat Michalův strýc, tak jsme ho rovnou požádali o další nezbytné dokumenty ke stavebnímu povolení. Potřebovali jsme energetický štítek budovy, usazení na pozemek, zakreslení připojení kanalizace, vodovodu a el.přípojku, dále vyjádření všech organizací jako plynaři, ČEZ, telefonika O2 atd. (trvalo to půl roku).  To vše nám strejda obstaral zdarma, čímž mu velice děkujeme.

Reklama

Tímto ovšem běh na dlouho trať neskončil. V domnění, že máme potřebné dokumenty, jsme zašli na stavební úřad. Mysleli jsme si, že jdeme pouze ohlásit stavbu a můžeme začít kopat, ale ono ouha. Nejen že vyjádření RWE nebylo dostačující i přes to že na pozemek plyn není přiveden, ale zjistili jsme, že i tak budeme hodně dlouho čekat, než vůbec začneme. Muselo se čekat na nějaká zasedání ohledně územního rozhodnutí atd. Takže nás paní poslala domů pro nové vyjádření od RWE a pak jsme mohly teprve pokračovat. 

Asi po 14 dnech už jsme měli vše v pořádku (relativním pořádku) a podali jsme místo míněného ohlášení stavby, Žádost o vydání územního rozhodnutí spojeného se stavebním povolením – SPOJENÉ ŘÍZENÍ. Uvádím, že žádost byla přijata 27. 4. 2011 a po všech zasedáních, vyvěšování na úředních deskách atd. jsme kopli až 29. 8. 2011. Už nikdy více! Ani nevíte, jak jsem byla vzteklá!

Financování jsme se rozhodli řešit přes Českomoravskou stavební spořitelnu. Nebyl s nimi žádný velký problém a penízky jsme dostali cca 2měsíce po zahájení stavby. Nějak jsme to neřešili, poněvadž jsme na rozjezd měli své zásoby.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
projekt LAGUNA 15
21 500 Kč
Celkem21 500 Kč

Galerie

Výběr projektu, stavební povolení a financováníVýběr projektu, stavební povolení a financování
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Mirka a Michal
Mirka a Michal (5 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama