Proč jsme se rozhodli stavět

Autor: Fanda a Verča (9 příspěvků)
4. 6. 2012
3 komentáře
Proč jsme se rozhodli stavět
Příspěvek stavebníka
Jako většina párů jsme i my dospěli do okamžiku, kdy jsme se v našem vztahu chtěli někam posunout.  Dvoupokojový byt, který obýváme s mojí sestrou a máme tudíž pro sebe jen jeden pokojíček, nám pomalu začínal být malý, a tak jsme přemýšleli co dál.

Vzhledem k tomu, že přítel vyrostl v domečku a jeho zálibou je především zahrádka, o koupi bytu jsme i vzhledem k cenám v Praze uvažovali jen velice krátce. Po dlouhém zvažování pro a proti a mnoha variant (koupě staršího domu k rekonstrukci, koupě domu z nabídky developerských projektů,...) se nám shodou okolností asi před rokem naskytla možnost koupit velice výhodně pozemek na Praze-západ, coby kamenem dohodil od Prahy  a zároveň v obci, kde pracuje přítel. 

Rozmýšleli jsme dlouho, především proto, že já stále studuji  a splácení hypotéky by tím pádem bylo do konce mých studií (snad již jen na půl roku) na příteli. Pro koupi hrál naopak fakt, že přítel pracuje většinu času na stavbách a má tedy množství známých, kteří mu přislíbili sehnat materiál za dobré ceny. K tomu se přidala i skutečnost, že v naší rodině a mezi známými máme snad veškeré profese od truhláře přes zedníka po elektrikáře, a také veliká podpora a pomoc ze strany rodičů.

Po dlouhém počítání a přemítání jsme nakonec 28.3.2012 koupili pozemek ve tvaru trojúhelníku o rozloze 600 metrů čtverečních, začali řešit hypotéku, projekt a vyběhávat papíry po všech možných i nemožných úřadech.  Naše cesta za domečkem snů začala! ;)

Reklama

Galerie

Proč jsme se rozhodli stavětProč jsme se rozhodli stavět
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Fanda a Verča
Fanda a Verča (9 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací