Oplocení pozemku

Autor: Martin a Ivča (25 příspěvků)
Kategorie: Oplocení pozemku
2. 2. 2012
2 komentáře
Oplocení pozemku
Příspěvek stavebníka
Dalšími, pracemi na našem pozemku bylo oplocení. Plánovali jsme už hodně dopředu, že až budeme mit stavební parcelu že si budeme chtít pozemek oplotit. Mělo to tyto důvody. Když jsme koupili pozemek, nemohli jsme hned stavět a co jsme měli nastřádano u rodičů, jsme chtěli odvést na parcelu.

Aby už to bylo nachystané na stavbu a aby nám tam také nikdo cizí nechodil. Další důvod byl z hlediska bezpečnosti. Je to v malé vesničce a nerad bych později zjistil, až by byla rozestavěná stavba, že nějaké malé dítě se tam zranilo. Sehnal jsem z vinohradu, který se rušil celkem slušné betonové sloupky, které nás vyšly na 40 Kč jeden.

Naše výpočty nás dovedly k tomu, že jich budem potřebovat 40kusů, tak nám jich pán dal o 5 kusů navíc a zaplatili jsme tedy za 40ks 1600 Kč. Dále jsme řešili čím to oplotit. Plot tam neměl být nastálo, takže jsme řešili levnější variantu a to stačí plot. Narazil jsem na znamého, který je hajný a po dohodě nám nechal starý plot z oplocenky, který už nefungoval k jeho účelu. Dalo nám to docela práci, protože se plot nacházel v lese a byl zarostlý všelijakým šáším, ale nás těšilo, že zase budeme mit věc, kterou budem moct dát na naši parcelu.

Takže po zdárném vyproštování se dílo zdařilo. Plot nebyl nějak zánovní, byl místy rezavý,ale pořád byl v dobrém stavu, že mohl splnit jeho funkci. Za plot nechtěl nic, ale přes jeho ochotu jsem mu nemohl něco nenechat. Dali jsme mu tedy 500 Kč. No a poslední věc, která nám scházela, byla vjezdová brána. Materiál jsem si dovezl od kamaráda zadarmo. Takže nás brána stála akorád práci. Díry na betonové sloupky jsme zase řešili bagrem a rourou, která byla rozříznutá a bagrem jsme jí zatlačili do země. Jediný problém byl ten, že roura byla zrezivělá a hlína z ní nechtěla vypadnout ven. Takže jsme ji museli kladivem vybouchávat.

Reklama

Když byly díry hotové, tak přišly na řadu sloupky. Jelikož jsme chodili přes týden do práce a o víkendu ještě k sestře na její stavbu, nebylo moc času na sloupky. Bylo už škaredé počasí a do nachystaných děr na sloupky napršelo, takže jsme museli znovu jit a všechny díry ručním vrtákem prohloubit na danou hloubku 70 cm. Docela nás tlačil čas, protože byla už půlka listopadu, a hrozilo, že zamrzne, tak jsme to dělali zrovna když bylo největší bláto a pršelo.

Z posledních sil se nám podařilo před zimou dát sloupky do země. Nějak jsme je nebetonovali, jen je dali do země a udusali okolo hlínou. Když byly sloupky v zemi, už nás nic netlačilo. Přes zimu bývám doma, protože mám sezónní práci, takže jsem čekal, až bude více času a klidně mohlo zamrznout. Plot jsme jeli dávat 27. prosince. Bylo docela hezké počasí, trochu mrzlo, což pro nás bylo lepší, než kdyby bylo bláto. Noo a 30. prosince bylo hotovo :-)

Náklady

Název položkyCena
plot
500 Kč
Betonové sloupky - 40 ks + 5 ks zdarma
1 600 Kč
Celkem2 100 Kč
Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Martin a Ivča
Martin a Ivča (25 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací