Koupě pozemku a stavební boudy

Autor: Boris a Petra (2 příspěvky)
10. 10. 2011
0 komentářů
Koupě pozemku a stavební boudy
Příspěvek stavebníka
Po téměř 25ti letech společného bydlení v paneláku jsme se rozhodli, že zbytek života chceme strávit v domečku. Již dříve jsme se poohlíželi po nějakém starším domečku, ale buďto to byla nějaká ruina, která by vyžadovala nákladnou rekonstrukci, a nebo to bylo zase finančně nedostupné.

Po několika rozhovorech se známými, jsme dospěli k rozhodnutí, že jediná možná cesta je stavba nového, bez dalších investic potřebného a našim potřebám vyhovujícího domečku.

A tak jsme začali hledat vyhovující pozemek. Po několika měsících hledání, čekání na jeden zamluvený a následně zrušený, se nám náhodou do cesty připletla jedna bývalá zahrada, převedená na stavební pozemek. Majitel si onu zahradu koupil s tím, že na ní bude stavět, začal vyřizovat vše potřebné až ke stavebnímu povolení, ale nakonec získal práci v Praze, odstěhoval se a pozemek nabídl k prodeji.

Zajeli jsme se na pozemek podívat, odsunuli jsme plot a vešli na něj. Nevím, jestli jste to někdy zažili, ale měli jsme pocit, že tohle je přesně ono. (Dobrá rada při koupi pozemku: nejdřív si něj postavte a zjistěte, jak se na něm cítíte. Nekupujte pozemek, kde Vám něco vadí a necítíte se tam příjemně!) 

Reklama

Následovala jednání v realitní kanceláři, v bance a po pár týdnech byl proveden zápis na katastru. Máme tam sice zástavu u banky, ale je to naše. (podzim 2010)          Postupně se začaly nakupovat maličkosti jako např. krumpáč, lopata, hrábě a spousta dalších maličkostí. A za nedlouho jsme měli problém kam s tím. Shodli jsme se na tom, že v bytě to mít nemůžeme a vozit to pořád v autě taky nemůžeme, takže musíme něco vymyslet. A vymysleli. Chce to stavební boudu. Koukali jsme se na net, za kolik se dá pořídit stavební buňka a částky se pohybovaly od 10ti do 50ti tisíc. Když jsme si představili ještě zaplacení jeřábu na nakládku, dopravu a jeřáb na složení, řekli jsme si, že tudy cesta nevede.

Nakonec jsme na netu objevili lehké montované garáže od nějakého polského výrobce. Nabízeli garáž, včetně dopravy a montáže, celkem za 11 tisíc. Zavolali jsme tam, objednali a za tři týdny přijeli dva polští kluci, kteří za půl hodiny smontovali garáž, vzali si peníze a odjeli. (mimochodem, je super) Jediné, co jsme si museli připravit, byla násypka ze štěrku (padla na to tuna štěrku) a šest obrubníků na podklad rohů a dlouhých stěn. Na zimu bude vše schované, včetně přívěsu.

Přes zimu se připraví projekt a zařídí se spousta různých povolení a razítek.  

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Boris a Petra
Boris a Petra (2 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama