Vytýčení stávajících sítí a nabourání kamene do základů

Autor: Honza a Janča (10 příspěvků)
10. 5. 2011
0 komentářů
Vytýčení stávajících sítí a nabourání kamene do základů
Příspěvek stavebníka
Přes pozemek nám vedl el.kabel docela nesmyslně pod plánovanou stavbou k chatce, tudíž jsem poprosil kamaráda s "pípací" mašinou a ten mi krásně vyznačil cestu i hloubku kabelu. Nějaký to pivko večer na mě to spravilo.

Jak se později ukázalo, tak byla klika, že minulý majitel vedl k chatce jak elektriku, tak vodu a kanalizaci jedním výkopem, takže jsem nemusel ten zbytek v podstatě nijak hledat. Vodu a elektriku jsem zatím hodil okolo budoucí stavby s tím, že se to pak napojí z baráku, aby v chatce bylo teplo a světlo. I kanalizaci jsme zachovali.

Telefonica O2 sice kabel přes náš pozemek položila ale již nezaměřila, takže jsem ho nakonec hledal ručně podle odhadu souseda. Musím říct, že úspěšně a zase taková dřina to nebyla... :-) Plyn vede na druhé straně silnice, ale s ním stejně nepočítáme, takže to nám nijak nevadilo.

Potom jsme se vrhli na navození kamenů, které půjdou do základových pasů. Tahle část byla teda zatím to nejhorší! Kameny jsme si nabourali u známého, který boural starý dům z r.1806, takže šutry to byly opravdu pořádný.

Reklama

Janči mamka i taťka nám tam fakt hodně pomohli a musel jsem vzít na první brigádku i pár příbuzných a kamarádů, protože jinak by jsme tam byli ještě dneska. Nakonec z toho bylo 7vleků kamene, které Franta s Janči taťkou odvozili na pozemek a vyklopili na místo, kde jsme předpokládali, že to bude nejblíž k výkopu.

Náklady

Název položkyCena
Geodetické práce
2 500 Kč
Radon.průzkum
2 500 Kč
Požární zpráva
500 Kč
Stavební dozor
4 500 Kč
Projekt
33 500 Kč
Celkem43 500 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Honza a Janča
Honza a Janča (10 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací