Seznámení s pozemkem + dosavadní výdaje

Autor: Michal a Jana (13 příspěvků)
Kategorie: Projekt domu
24. 3. 2011
3 komentáře
Seznámení s pozemkem + dosavadní výdaje
Příspěvek stavebníka
Tento týden se nám konečně podařilo to, v co jsme skoro již nedoufali a co se stávalo pomalu naší noční můrou. Banka dostala vše co požadovala a měla by tedy poslat penízky pánovi co nám prodává pozemek. Jinými slovy, pozemek bude konečně náš !!! Hurááá

Byla to vskutku cesta dlouhá a plná nervů, zda vůbec stihneme splnit rezervační termín na koupi pozemku ( a to nám ho realitka se svolením prodávajícího prodloužila ) ale nakonec to všechno dobře dopadlo a banka by měla tento týden poslat peníze. Na katastru je již dán návrh na vklad, tak již jen čekáme, až nám to pošlou odsouhlasené zpět. Tím nám ale starosti s financováním nekončí, ale je to první úspěšná etepa za námi. Pozemek bychom tedy měli. Teď se vrhneme na vyjednávání hypotéky na samotnou stavbu. Bohužel jsme to nemohli udělat při jednom, jelikož nás k tomu tlačilo několik faktorů, ale to je vcelku jedno.

V současné době máme již zpracován projekt na náš domeček. Tento nám udělala kamarádka přítelkyně, která se tomu věnuje a tímto jí také moc děkujeme.!!! Čeká nás udělat finanční rozpočet na stavbu dle projektu (bude chtít banka na posouzení zda nám na to dají penízky), mezitím se snad na katastru zapíšem jako majitelé pozemku a zažádáme tedy o povolení ke stavbě na příslušném stavebním úřadě. Do toho všeho již budeme moct začít dělat na pozemku, resp. na dodělání studny. Pozemek jsme totiž koupili již s udělaným vrtem a veškerými povoleními ( povolení ke stavbě studny, povolení s nakládáním s podzemními vodami, hydrogeologický posudek...) . Ale jak jsme řekl, je to jen vrt, tudíž musíme dokončit šachtu, tzn. odkopat zeminu kolem vrtu a sem následně umístit betonové skruže. To bude zahřívačka na svaly . Dál musím podotknout, že pozemek kupujeme i s potřebnými dokumenty, jako je měření radonu, hydrogeologický posudek, vyjádření od ČEZU o tom že v místě nejsou vedeny žádné sítě, vyjádření od telekomunikací, od Povodí Ohře, s povolením na ČOV... - to vše měl totiž majitel vyběháno, avšak on sám ze stavby upustil a zakoupil raději hotový dům. To vše nám tedy ulehčí cestu k našemu domečku, neboť to nebudeme muset vyběhávat = paráda !!!

Takže se nám to začíná rozjíždět a nudou se určitě trápit nebudeme. Začíná to být docela rychlý kolotoč a na konci této jízdy bude snad náš vysněný domeček. Ten bych Vám rád představil v dalším příspěvku.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
obeslání sousedů na seznámení se stavbou
120 Kč
výpisy z katastru
500 Kč
ověření podpisů na smlouvách
200 Kč
správní poplatek na katastru
500 Kč
vyřízení hypotéky (poplatek bance)) 4 500.-
4 500 Kč
odhad ceny pozemku pro banku
3 000 Kč
energetický štítek budovy
5 000 Kč
potřebné zprávy k projektu (požární a pod.)
2 500 Kč
vypracování projektu naší kamarádkou Jančou
13 000 Kč
Celkem29 320 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Michal a Jana
Michal a Jana (13 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama