Stavební boudy

Autor: Martin a Ivča (25 příspěvků)
13. 3. 2011
0 komentářů
Stavební boudy
Příspěvek stavebníka
Dlouho dopředu jsme věděli, že jednou chceme stavět rodinný domek. Proto jsem nelenil a začal už hodně dopředu shánět věci, které jsou na stavbu domku potřeba. Jednou z důležitých věcí je stavební bouda.

Začal jsem tedy hledat po inzerátech a všude, kde se dalo. Většina byla dost drahá a jejich stav se mě vůbec nelíbil. Jeden den jsem se bavil v naší ulici s pánem, že má na zahradě plechovej sklad, a že se ho chce zbavit. Tak jsme se domluvili na částce 6 000 Kč.

Konečně se mně částka líbila vzhledem ke stavu stavební boudy. Další věc se mně líbila, že je to v naší ulici, kde bydlím s rodiči, takže převoz boudy nebyl žádný problém. Domluvené jsem to měl už v létě roku 2008, jenže tím že to bylo u něho na zahradě, tak jsme s převozem museli počkat až v zimě až bude mít sklizeno a hlína zamrzne. Zrealizovali jsme to 31. ledna 2010.

Strejda půjčil z JZD teleskopického nakladače, takže převoz byl rychlý a nenáročný. Pak byla bouda na místě za naší zahradou mých rodičů a mohlo se na ní postupně začít dělat. Jak vidíte, nebyla vůbec natíraná, takže jsem koupil barvu, která nepotřebuje základovku a mohlo se natírat. Další věc, kterou jsem opravoval byly spodní plechy. Uřízl jsem kus a nahradil novými, protože zespoda to bylo už dost prohnilé.

Reklama

No a když to tak nějak sečtu  + - stavební sklad, barva, plechy, tak mě vyšla na nějakých 8 500 Kč. No a jak čas plynul, koupili jsme náš pozemek a mohli jsme na něm ukládat naše poklady. Než jsme tam odvezli poopravený sklad, naskytla se nám další možnost mít stavební boudu. Jednalo se o skříň z Avie.

Jelikož stavební sklad měl jen jednu polovinu na otevření chtěl jsem, abychom měli i něco, kam se dá schovat celá paleta. Začal jsem tedy zjišťovat cenu a vše potřebné okolo. Skříň z Avie byla od majitele, kteří už v naší nové zástavbě mají domeček postavený. Po nějaké době jsme se domluvili na ceně 1 500 Kč a nelenil jsem ani chvíli. Převoz se konal tak, jak se převážel plechový sklad. Jak čas plynul, a pozemek jsme měli oplocený, konečně jsem se dočkal, abychom mohli obě stavební boudy dát na konečné místo, kde budou po celou stavbu.

Domluvil jsem tedy strejčka s nakladačem a jeli jsme pro boudu za zahradou mých rodičů. Výhoda byla, že se dala za nakladač připojit vlečka. Ráno byl krásně přízemní mrazík, takže ničemu nebránilo uskutečnit akci plechový sklad. Naložil se na vlečku a tradáááá už se vezla na pozemek. Na pozemku jsme museli dát prvně bokem skříň z Avie, protože jsem prvně chtěl dát plechový sklad a pak vedle toho boudu z avie. No a byly konečně na svém místě.

Reklama

Hurááááá Mohl jsem konečně všechno nářadí a věci, které shromažďuji na stavbu roky dopředu, dát na své místo. Nakonec jsme se s nastávající manželkou domluvili, že ve skříni z Avie budeme obědvat a svačit. Dá se tam starý stůl židle nějaká lavice a plechový sklad bude na materiál. Doufejme, že jsem vás tím povídáním neuspal :o)

Budu se těšit zase na vaše připomínky a dotazy. Hodně zdaru všem stavebníkům.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Martin a Ivča
Martin a Ivča (25 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama