Projekt domu

Autor: Martin a Ivča (25 příspěvků)
Kategorie: Projekt domu
10. 3. 2011
7 komentářů
Projekt domu
Příspěvek stavebníka
Pozemek je vybraný a teď vybrat vhodný domeček, který na něm bude stát. Jelikož plánujeme stavět už delší dobu, začali jsme také vybírat vhodný projekt. Jako všichni jsme začali vybírat z katalogů rodinných domků. Nejprohledavanějším katalogem se pro nás stal katalog Euroline.

Naše představa byla podkrovní domek. Už jsme měly vybraný a dlouho jsme pro něj byli rozhodnutí. Jak čas plynul, přišla na řadu moje sestřička se stavbou jejího domku. Má podkrovní s tím že dole má koupelnu a ložnici, v podkroví pak dva dětské pokoje jednu pracovnu záchod a ještě jednu místnost kde měla byt koupelna.

Tím jak jsme stavěli její domek, jsme si začali s přítelkyní uvědomovat, že se naše potřeby změnily. Začali jsme uvažovat o přízemním. Další domek který stavíme je jednomu známému právě přízemní a tím naše rozhodnutí  bylo definitivní. Úplně jsme žasli nad prací na podkrovním a na přizemním domku. Nedá se to srovnat. Další důvod byl ten, že nám oběma začali děsně vadit schody. :D Jelikož oba jsme vyrůstali v rodinných domcích se schodištěm bylo více než jasné že je oba nechceme.

Pohodlí, které nám přinese mít všechny místnosti v jedné úrovni, nás velmi uspokojovalo. Proto jsme začali znovu vybírat projekt který by nám plně vyhovoval. Naše požadavky byly, oddělená kuchyň s jídelním koutem od obýváku, technická místnost, 2 dětské pokoje, ložnice, koupelna. Další věc o které jsem uvažoval byla, aby se dalo topit z technické místnosti do krbu který bude v obývacím pokoji. Konečně po dlouhém rozhodovaní a vybrání jsme našli jeden který se zdál byt ten pravý.

Reklama

Jenže dnešní typizované projekty se většinou dělají s obývacím pokojem jídelnou a kuchyní dohromady. Navíc projekt, který jsme si vybrali, neměl technickou místnost. Rozhodli jsme se tedy vnitřek poskládat podle našich představ. Zachovali jsme pokoje s koupelnou a zbytek přeházeli. Noo a vznikl projekt který tak nějak mohl putovat k projektantovi. Jedna z podmínek také byla garáž která je nalepena na domku a za garáží dílnička. Pod dílničkou bude sklep.

Také jsme chtěli aby na terase za domkem byla alespoň z jedné strany krytá kvůli závětří a zastřešena přístřeškem aby se dalo sedět i když prší nebo sušit prádlo a třeba mít kočárek pod střechou. Druhá návštěva u pana projektanta byla moc překvapivá. Moc se nám ten domeček libí a už se těšíme, až ho zrealizujeme. Ještě jsem zapomněl na jednu věc  před garáží mělo být jedno stání na auto a většina lidí, která toto stání má dřív nebo později  zastřešují vyřešil to pan projektant velmi hezky.

Ve fotogalerii se můžete podívat, je bude vypadat náš domeček. Těším se na vaše komentáře. 

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Martin a Ivča
Martin a Ivča (25 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama