Dům či Byt

Autor: Matěj a Jitka (3 příspěvky)
18. 2. 2011
0 komentářů
Dům či Byt
Příspěvek stavebníka
Tuto otázku jsme si s manželkou položili už před několika lety a ač jsme oba s bytů rozhodnutí bylo jednotné = chceme barák.

Máme k tomu jisté důvody – manželka chce psa a toho bych v bytě nedovolil a já jsem vždy chtěl zahradu kde by si děti mohli hrát a garáž kde by si hrál tatínek. Momentáně bydlíme v bytě 2+kk a jelikož máme malého syna víme že nám tento byt asi brzy stačit nebude.

Hledání pozemku byl celkem běh na dlouhou trať, ale nakonec se nám zadařilo a před necelým rokem jsme se stali majiteli stavebního pozemku kousek na jih od našeho hlavního města o výměře 1040m2, obdélníkovém tvaru a orientací na jih.. co vice si přát? Snad jen nižší cenu.

Pozemek se nachází na okraji malé vesnice 4km na jih od Prahy, je rovinnatý a je na konci slepé ulice, které jsme spolu s dalšími pěti sousedy majitelé a tak se nemusíme bát že by slepou ulicí nezůstala. Inu nevíme kdy se někdo rozhodne nám tam postavit “krásný” satelit. Za pozemkem se nachází drenáž z okolních polí.

Reklama

Trochu jsem se obával aby se mi voda nevylila na pozemek, soused mě ujišťovali že s tím problém není, ale i tak jsem při každém silnějsím dešti nebo tání sněhu jezdil na pozemek kontrolovat hladinu vody. Naštěsí se hladina dostala maximálně metr pod hranu drenáže.

Co se týče inženýrských sítí, tak hned zpočátku jsem věděl že plyn není a ani nebude. Nevadilo mi to protože o něj stejně nestojím. Elektřina a telefon byli již přivedeny na pozemek. Rozvody vody a kanalizace byly na pozemku, ale jednalo se jen o připravené rozvody v nasí příjezdové ulici k ulici obecní kde byl před půl rokem zprovozněn vodovod a nyní se připojuje kanalizace.

Přikádám pár fotek když jsem na pozemek přivážel stavební buňku.

Reklama

Galerie

Dům či BytDům či BytDům či BytDům či Byt
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Matěj a Jitka
Matěj a Jitka (3 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací