Koupě pozemku a stavební povolení

Autor: Karel a Katka (3 příspěvky)
21. 1. 2011
0 komentářů
Koupě pozemku a stavební povolení
Příspěvek stavebníka
Pozemek jsme koupili v listopadu 2008 od známého otce. Stál nás 350.000 Kč, jeho velikost je 1.250 m² a použitelnost díky svahu asi tak 65%.

Hledali jsme v okolí i jiné pozemky, ale v této cenové relaci jsme žádný nenašli. Buď byl drahý nebo daleko od města. I když se ze začátku zdál pohled na svah šílený, rozhodli jsme se, že si ve svahu uděláme zahrádku kaskádovitého typu a jak jsme později zjistili, s každým pozemkem se dá něco dělat, ať je rovný nebo takový jako ten náš.

V lednu 2009 jsme začali vyřizovat stavební povolení. Na jaře jsme ztloukli dřevěnou boudu na nářadí, udělali jsme provizorní bránu a těšili jsme se, co přijde dál. Bohužel nás ale v červnu zasáhla blesková povodeň. Na našem pozemku bylo 1,5m vody, odplavala bouda s nářadím, plot byl zničený, dokonce nám na pozemku přistál kus asfaltu z cesty...

Po povodních jsme zašli za naší projektantkou a chtěli jsme zvednout dům na úroveň, kde byla povodeň. To nebyl problém, ale ozval se soused, který s tím nesouhlasil, vymyslel si spoustu věcí, jak nám to všechno znepříjemnit a tím pozdržel stavební povolení o půl roku. Po povodních jsme ještě zašli na stavební úřad s tím, jestli můžeme začít s terénními úpravami (kaskády na svahu atd.).

Reklama

To nám bylo povoleno, ale sousedům se to zase nelíbilo, šli na úřad a stěžovali si, že jsme zahájili stavbu bez povolení. Bylo jim vysvětleno, že je vše v pořádku, a tak opět neuspěli a nám už nic nebránilo v získání stavebního povolení. To jsme dostali v březnu 2010 a mohli jsme začít.

V dalším článku o úpravě svahu a kaskádách…

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Karel a Katka
Karel a Katka (3 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama