Stavební ohlášení

Autor: Libor a Maruška (50 příspěvků)
31. 8. 2010
0 komentářů
Stavební ohlášení
Příspěvek stavebníka
Ještě v průběhu projektování našeho domku jsem na stavebním úřadě podal žádost o územně plánovací informaci. Po pár týdnech přišel souhlas s územním rozhodnutím.

V průběhu dokončování projektu jsem dvakrát nebo třikrát navštívil stavební úřad, abych s úředníky zkonzultoval některé nejasnosti a optal se od koho budu potřebovat vyjádření – musím říct, že úředníci na stavebním úřadě ve Slaném jsou světoví. To co na těchto a jiných webových stránkách občas lidé popisují je děs. Já mám naprosto opačnou zkušenost. Doporučuji tento krok učinit, protože každý úřad vyžaduje něco trochu jiného.

Už v průběhu dokončování projektu jsem začal obesílat sousedy a dotčené orgány – stačil pouze situační plán stavby, který jsem už někdy v lednu měl – a tak ve chvíli, kdy byl projekt dokončen jsem již jen požádal o vyjádření odbor kultury, zašel jsem na katastr pro výpis, ještě jednou jsem musel na obec, aby mi potvrdili, že souhlasí s přístupem z pozemku na komunikaci a podal jsem ohlášení stavby. Obesílal jsem majite sousedních parcel (našel jsem si je na katastru), vojenskou ubytovací správu, archeologický ústav, město, O2, ČEZ – nutno podotknout, že vše jsem posílal doporučeně. Od jedné majitelky se dopis vrátil jako nedoručený. Ale co, mám doklad, že jsem se ji pokusil kontaktovat a to SÚ stačilo.

Jelikož jsme majiteli zasíťovaného pozemku, tak úřad po nás nevyžadoval vyjádření vodáren, plynáren atd. Pro jistotu jsem ale hned po podání ohlášení zajel na vodárny, RWE a ČEZ a podal příslušné žádosti o vyjádření k existenci sítí a k připojení na jejich sítě.

Reklama

Pomalu jsem připojil stavební rozvaděč, nechal jsem udělat revizi a podal žádost o připojení na ČEZu (montáž elektroměru).

Stavební povolení dorazilo v dubnu 2010.

Podle požadavků ve vyjádření archeologického ústavu k naší stavbě jsem jim odeslal dopis s informací, že se chystám začít se zemními pracemi.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Libor a Maruška
Libor a Maruška (50 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací