Maringotka na úschovu nářadí a stavba kadibudky

Autor: Tonda a Pavla (7 příspěvků)
14. 3. 2010
0 komentářů
Maringotka na úschovu nářadí a stavba kadibudky
Příspěvek stavebníka
Dalším krokem na parcele bylo vytvoření nějakého provizorního přístřešku na nářadí potřebné pro stavbu, úschovny materiálu a nářadí pro stavbu oplocení či údržbu pozemku apod.

Samozřejmě jsem chtěl co nejvíce peněz šetřit na samotnou stavbu RD, takže když jsem si spočítal na kolik by vyšlo pořízení dřeva na kůlnu, rozhodl jsem se že se nejdříve poptám po nějaké staré stavební buňce či pojízdné maringotce, jestli to nevyjde levněji. Při projíždění jedné obce na cestě do práce, jsem objevil starou, zrezlou, ošklivou pojízdnou maringotku. Začal jsem se o ní zajímat a zjistil jsem, že je majetkem obce, kdy starosta schodou okolností řešil, jak se ji zbavit. Starostovy jsem nabídnul, že ji od obce za rozumnou cenu odkoupím.

Nakonec jsme se dne 09. 02. 2009 domluvili, že maringotku odkoupím za cenu šrotu, takže cena byla stanovena na 3660,-Kč. Dále bylo nutné vyřešit jak maringotku dopravit do obce na parcelu, která se nacházela od maringotky cca 20 Km. Nakonec jsem přes známého sehnal kontakt na jednoho traktoristu, který mi maringotku odvezl  za 700,-Kč.

Dalším úkolem bylo zajistit provizorně potřebnou vodu, kdy toto jsem vyřešil v dubnu 2009, kdy se mi naskytla možnost pořídit 1000 litrovou nádrž na vodu, kterou jsem koupil za 1000,-Kč a na parcelu mi ji přivezl kamarád na dodávce za 200,-Kč. Jelikož pozemek ještě nebyl oplocen, musel jsem barel zajistit proti odcizení  omotáním řetězem k maringotce.

Reklama

Nakonec mi tchán sehnal ještě prkna z demolice jedné stavby, kde se měl stavět obchodní dům, proto jsme přistavěli k maringotce přístřešek a samozřejmě nejdůležitější věc na stavbě – odpočinkový domeček neboli kadibudka.   

Náklady

Název položkyCena
Řetěz na zajištění barelu k maringotce – 5 metrů
120 Kč
Odvoz barelu na parcelu
200 Kč
Koupě barelu na vodu
1 000 Kč
Odvoz maringotky na parcelu
700 Kč
Koupě maringotky
3 660 Kč
Celkem5 680 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Tonda a Pavla
Tonda a Pavla (7 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama