Příjezdová cesta

Autor: Robin a Katka (6 příspěvků)
18. 2. 2010
1 komentář
Příjezdová cesta
Příspěvek stavebníka
Srpen 2009 - Sice pozemek je přímo u obecní cesty, ale ta je díky zástavbě rodinných domků úzká. Abych předešel problémům při stavbě, rozhodl jsem se na části pozemku ubrat ornici a zasypat struskou.

Nepovažuji celou investici za ztracenou, přístupové místo jsem volil dle budoucího krytého stání pro auta. Postup byl v podstatě jednoduchý. Přijel bagr za 500Kč na hodinu a dle mého přání začal stahovat ornici. Tedy nečekal jsem takovou výši hromady, která vznikne po stažení 30cm hlíny. Každopádně jsem si hlínu ponechal pro pozdější terénní úpravy. Před návozem strusky nám začalo pršet. Do spodní části jsem dal hrubší strusku, nahoru jemnější. Tedy řeknu vám, po odjezdu bagru jsem uklízel 200m obecní cestu od hlíny, kterou vyvezl na kolech. O tom jak dobrý to byl krok s vytvořením cesty jsem se přesvědčil hned na začátku – uklízet cestu pokaždé by se mi nechtělo. Navíc cestu ocenili i sousedi a tím jsem jim nedal příčinu ke zlobě.

Rada pro jiné v případě cesty

-pokud je to možné,tak se snažte veškeré sítě či rozvody vykopat (prokopat) před vybudováním cesty. Později při stavbě přípojky elektro jsem musel část strusky stáhnout a zakopat kabel. Struska se promíchala s hlínou i se zásypovým pískem a již to není ta krásná cestička z obrázků níže. -počítejte s dostatečnou rezervou na manipulaci velkých vozidel. Např. čerpadlo s betonem se mi nevešlo a svou váhou nadělalo jámy pro dešťovku

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Robin a Katka
Robin a Katka (6 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama