Rozhodnutí stavět a kroky před vlastní stavbou

Autor: Robin a Katka (6 příspěvků)
15. 2. 2010
0 komentářů
Rozhodnutí stavět a kroky před vlastní stavbou
Příspěvek stavebníka
Srpen 2009 - Největší vliv na rozhodnutí odstěhovat se z panelákového bytu do rodinného domku mělo narození dvojčátek. Každý máme z prvního manželství dítě a po létech společného soužití se nám podařilo si udělat nikoliv jedno, ale rovnou dvě holčičky. Abychom se všichni „nějak“ vlezli, tak jsme začali hledat buď starší dům nebo pozemek ke stavbě.

Vzhledem po zkušenostech s chatou, kde odpoledních hodinách nezasvítí sluníčko a navíc je v pekelném svahu, jsme hledali terén rovinný, slunný a hlavně ve městě. Přece jenom vnímáme problémy z minulosti ohledně školní docházky dětí a současných pracovních povinností, proto ve městě. Po mnoha návštěvách různých míst jsme objevili starší zanedbaný dům s velkou zahradou a asi 10 min do centra města A bylo rozhodnuto.

Původní záměr rekonstrukce a přístavby byl přehodnocen jako finančně nikterak úsporný  (nutnost podřezání domu, absence rozvodů tepla a vody, výměna střechy vč. krovů,..…). I po konzultaci se známými a sousedy pozemku padlo definitivní rozhodnutí zbourat a postavit si dům nový dle našeho přání. Přijali jsme jejich argument, že starý barák je pořád starý se všemi svými problémy. Nicméně koncepce umístění a tvar domu s životem směrem do zahrady na jihozápad  zůstala zachována. Ve fotogalerii  vidíte původní dům a jeho okolí, něco z demolice domu a koncept nového domu.

Náklady demolice: Demolice celého domu  vč. částečného podsklepení + odvoz a uskladnění materiálu ………115tis Kč Po děsivých informacích od firem ohledně ceny za demolici jsem se dostal na rozumnou částku. Dnes již dokážu říci, že bych se dostal na nižší  cenu díky lepší vlastní organizaci dopravy a smluvně podchyceného  úložiště materiálu k recyklaci.

Ještě podotýkám, že jsem se s kamarády částečně podílel na demolici – ať již uskladněním dřevěných trámů a desek k dalšímu použití na stavbě či při stavbě altánku nebo i separací nebezpečného odpadu do zvláštního kontejneru (lepenka, tepelná izolace,….).

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Robin a Katka
Robin a Katka (6 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama