Projekt

Autor: Tomáš a Bára (5 příspěvků)
Kategorie: Projekt domu
19. 3. 2010
5 komentářů
Projekt
Příspěvek stavebníka
Při rozhodování, co budeme vlastně stavět, jsme nejdříve hledali inspiraci na internetových stránkách i v časopisech (skoro ve všech nám něco chybělo nebo naopak přebývalo). Nakonec se nám líbil nejvíce jeden projekt na stránkách GSERVISu.

Sice jsme z něj původně vycházeli, ale nakonec jsme zjistili, že to stejně není ono a naši představu jsme nakonec předložili projektantovi a nechali to u pana projektanta celé překreslit a předělat. Rozhodli jsme se pro dvoupodlažní dům, protože náš pozemek není extra veliký a byla by určitě škoda snažit se vtěsnat přízemní domek na takový pozemek při zachování počtu místností, ze kterých jsme odmítali slevit, a podmínek v územním rozhodnutí. Velikost domu je 10x11 a přilehlé garáže s dílnou je 10x4 (museli jsme rozměry zmenšovat, aby celá plocha domu nepřekročila 150 m2 (jo, jo, není nad to mít široký pozemek a postavit garáž mimo dům) a vyšlo nám to na chlup:).

Vycházeli jsme z myšlenky, aby bylo přízemí plně obyvatelné, protože teď nám ještě běhání po schodech nedělá problémy, ale časem se to bude asi zhoršovat:). Zrušili jsme jakékoliv balkóny, protože je to zbytečnost, když je zahrada, a nevrhali jsme se do žádné extravagance, protože v jednoduchosti je krása a také následná aplikace různých výmyslů bývá dosti problématická a přiznejme si i finančně náročná. Výsledný projekt jsme si už vyzvedli a já jsem se přes absenci potřebného vzdělání a zkušeností pokusil tento projekt přetvořit do představitelné podoby, tak mi odpusťte nedostatky a nedotaženost některých prvků:).

Galerie

ProjektProjektProjekt
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Tomáš a Bára
Tomáš a Bára (5 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací