Jak to vše začalo

Autor: Tomáš a Bára (5 příspěvků)
4. 1. 2010
0 komentářů
Jak to vše začalo
Příspěvek stavebníka
Více než před rokem jsme začali přemýšlet co s bydlením. Jelikož bydlíme v Praze a nájmy jsou tu docela vysoké, a taky protože nájemní bydlení pro nás není, byli jsme nuceni to nějak řešit.

Když jsme se rozhodovali, zda si koupit byt či postavit domeček, usoudili jsme, že to vyjde finančně skoro stejně, pokud by ten byteček byl v Praze a rozumně veliký, aby se v něm žilo pohodlně i naší někdy budoucí rodině, a taky s dobrou dopravní dostupností autem i MHD. Tak jsme se začali koukat po vhodných pozemcích v okolí Prahy. S výběrem je to docela těžké, pokud nejste multimilionáři. Ale i tak jsme měli štěstí a když se začaly kousek od Prahy prodávat nové pozemky, rozhodli jsme se, že do toho půjdeme. Po získání všech potřebných informací jsme se definitivně rozhodli a začali řešit financování. 

Koupi jsme řešili hypotékou...což je opravdu běh na dlouhou trať se spoustou nervů a nesmyslnými požadavky. Po předložení všech materiálů, které si od nás banka vyžádala, si v bance nakonec vymysleli ještě další dokumenty (tvalo pěkně dlouhodu dobu, než jsme z nich vypáčili, co vlastně chtějí), ale nakonec jsme to dali dohromady a získali potřebnou hypotéku...hurrrááá. Jen pro doplnění - banka zkazila všechny smlouvy, které byly potřebné (předhypotéční, hypotéční, zástavní a i o účtu). Takže, kdo přežije setkání s bankou, přežije snad už skoro vše (ještě, že jsme měli dostatek čokolády na uklidnění a finančního poradce k ruce).

Když se to vše podařilo, tak jsme se v září 2009 stali konečně hrdými vlastníky pozemku kousek za Prahou s výměrou 710 m2

Reklama

Galerie

Jak to vše začaloJak to vše začalo
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Tomáš a Bára
Tomáš a Bára (5 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama