Snění o vlastním bydlení

Autor: Míra a Nina (1 příspěvek)
30. 12. 2009
4 komentáře
Snění o vlastním bydlení
Příspěvek stavebníka
Kdy to všechno začalo: vlastně tím, že jsme se potkali v jedné hospůdce a po ročním poznávání, jsem svojí, teď už manželku požádal o ruku. Nadšeně souhlasila, takže jsme si 7.7.2007 v Mirošově na zámku mohli říci své ANO.

Po nějakém čase přišla řeč na bydlení a jednohlasně jsme zvolili "postavit si vlastní baráček". Za týden jsme nakoupili všechny noviny s inzeráty v okolí našeho bydliště a hledali vhodné místo. Po návštěvách realitních kanceláří a internetových stránek jsme stále nemohli nalézt žádnou vhodnou parcela, která by odpovídala našim požadavkům. Po nějakém čase se k nám doneslo, že místní rodina rozprodává parcely určené k výstavbě rodinných domků. Po návštěvě těchto lidí nám bylo oznámeno, že parcely jsou ještě  k mání, ale vzdálenost veškerých sítí je 100 metrů a to ještě nemluvím o ceně, za kterou nám chtěly tuto parcelu prodat. Po krátké poradě jsme se dohodli, že se poohlédneme po jiném pozemku.

Přibližně za týden jsem na internetu v jedné realitní kanceláři našel parcelu o velikosti 2800 m2 ve vedlejší vesnici. Po telefonickém rozhovoru s realitní makléřkou nám bylo zděleno, že pan majitel souhlasí s rozdělením parcely na 1000 m2 pro nás. Další den už bylo naplánovano sezení v realitní kanceláři, kde se nás ujal sám pan majitel kanceláře. Do měsíce byla parcela rozdělena a my na cestě do realitky na schůzku z majitelem parcely. Vše proběhlo na výbornou a po složení zálohy a podpisů jsme usínali z pocitem "majitelů parcely". Do týdne proběhl vklad na katastr a zaměření geodeta o rozdělení našim 1000 m2.

Tímto bych chtěl poděkovat panu Wágnerovi z realitní kanceláře Wágner za veškeré vyřízení vše potřebných papírů.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Míra a Nina
Míra a Nina (1 příspěvek)
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací