Stavba kolny

Autor: Janina a Vašek (30 příspěvků)
25. 12. 2009
0 komentářů
Stavba kolny
Příspěvek stavebníka
Naše první stavební činnost na pozemku začala 19. 6. 2009. Přestože naše nová sousedka málem vypadla z okna, myslím, že tehdy rozhodně nemohla pochopit, co jsme tam prováděli. V zadním rohu pozemku jsme totiž rozmístili osm betonových kvádrů, které jsme pak po několik hodin přemísťovali sem a tam, různě prohazovali mezi sebou, poddolovávali a pak zase podsypávali, proměřovali provázky a vodováhou a přitom se každou chvíli hádali.

Smysl tohoto našeho počínání se osvětlil až 5. 7. 2009, kdy nastoupila banda pěti pracantů a dvou psů. Z dřevěných kůlů, které táta již doma rozměřil a udělal v nich zářezy, jsme začali vyrábět konstrukci kolny, která se posadila na již připravené „betonové základy“. Aby konstrukce neulétla, zatloukly se do země kovové trunky, jejichž konce se připevnily k dřevěné konstrukci – tím jsme docílili toho, že kolna je pevně spojená s pevným podkladem aniž by se muselo kopnout do země. Střecha kolny se poté pobila plechem, stěny se pokryly vlnitým eternitem a osadily se předem připravené dveře.

V dalších týdnech se ještě asfaltem zalepily díry ve střeše (přece jen byl plech na svém původním místě přibit v jiných rozestupech, proto v něm zbyly díry), přidělala se koryta a pod jedno z nich jsme umístili 200 litrový sud na vodu.

Cena: 0,- Kč

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Janina a Vašek
Janina a Vašek (30 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama