Projekt a povolení

Autor: Petr a Lenka (11 příspěvků)
15. 10. 2009
0 komentářů
Projekt a povolení
Příspěvek stavebníka
Po delším prohlížení mnoha desítek typových projektů jsme usoudily, že potřebujeme dům na míru, a že budeme muset navštívit projektovou kancelář. Vždy se nám nelíbila nějaká maličkost, ale hlavně máme svažitý pozemek, hodilo se nám dům částečně podsklepit.

Na doporučení známého jsme navštívily projektantku a vše s ní prodiskutovaly. Během pár chvil byl náčrt na světě a čtrnáct dní nato nám již ukazovala různé varianty vnitřního uspořádání. Byli jsme nadšeni její šikovností jelikož to bylo přesně tak jak jsme si představovali. Velký obývací pokoj propojený s kuchyní a s terasou do zahrady, ložnice taktéž. Dva pokoje (možná pro děti ), sklep, kde bude kotelna pro vytápění dřevem, kterého je v našem okolí poměrně hodně a je levné a další.

No a začal pomyslný boj s úřady. Jelikož jsme přes týden v Brně, nedokázal jsem si představit jak vše budeme vyřizovat, ale k našemu překvapení se nám projektantka nabídla, že nám vše vyřídí a to dokonce zdarma, za což jsme ji strašně vděční. Nakonec jsme si akorát museli zařídit darovací smlouvu na pozemek a jeho přepis na katastru. Nic moc, ale i to bylo zdlouhavé. Po strašeních od známých, kteří nás strašily, že jenom vyřizování nám bude trvat přes rok, jsme všechna povolení vyřídily (vlastně projektantka) za šest měsíců. To se psal červenec.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Petr a Lenka
Petr a Lenka (11 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací