Pozemek a sítě

Autor: David a Evik (15 příspěvků)
Kategorie: Pozemek
1. 10. 2009
2 komentáře
Pozemek a sítě
Příspěvek stavebníka
V tomto článku bych se rád zmínil o našem pozemku. Má výměru 1400 m2 a je téměř celý rovinatý. Bohužel v horní části je převýšení, díky kterému nám nevychází spád gravitační kanalizace, která právě tam vede a jsme tudíž nuceni zřídit přečerpávací jímku a dále pokračovat tlakovou kanalizací potrubím HDPE 50. No jsou horší věci na světě :-)

Třeba vodu máme rovnou na pozemku při jeho kraji (k domu cca 30m) a s elektřinou je to podobné. Takže dobrý. Nyní řešíme s obcí přemístění napájecího kabelu k veřejnému osvětlení, které bylo zřízeno už za minulého režimu a to až neuvěřitelným způsobem. Napříč přes půl našeho pozemku nad zemí, pak po sloupu dolů a přes druhou půlku pod zemí. Jsem domluvený s místostarostou, že to svedou pod zem celé a k tomu půjdou okolo za hranicí pozemku. No ideální...

To tak okrajově k pozemku, na fotkách je ještě vidět hromada kamení, kterou jsem během několika večerů kolečkem navozil (se souhlasem majitele) ze sousední parcely, kde zahrnovali nerovnosti. Do základových pasů budou perfektní. Ještě jsem si na inzerát sehnal za odvoz větší množství betonových sloupků, k tomu ještě již zmíněný betonový sloup z přemístěného napájení veřejného osvětlení a díky tomu všemu chci o pár kubíků snížit spotřebu betonu do pasů.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
David a Evik
David a Evik (15 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací