První srážka s úřady, aneb vyřízení demoličního povolení

Autor: Miloš a Karolína (2 příspěvky)
20. 8. 2009
0 komentářů
První srážka s úřady, aneb vyřízení demoličního povolení
Příspěvek stavebníka
Na podzim roku 2007 se  provedlo vyřízení přepisů inženýrských sítí z bývalých nájemníků na majitele pozemků, případně na Káčko z eRka, a náš odvážný pár se směle pustil do první papírovej války s úřadama – vyřízení ohlášení odstranění stavby. Vzhledem k temu, že pozemek a s ním spojený stavby nebyly rozdělený zrovna ideálním (dalo by se říct až nepochopitelným) způsobem, týkal se první louskaný oříšek samotnýho pochopení majetkových poměrů. 

Po konzultaci na katastrálním úřadě - chválabohu za zdejšího ochotného zaměstnance, protože se mu pomocí barviček  vysvětlit i blondýně, kerejžeto rožek vlastní jednotliví majiteli…Takže: růžová – strýc, žlutá – teta.  

První srážka s úřady, aneb vyřízení demoličního povolení

Původní stavení mělo tvar „L“ – od žlutej 223/1 k růžovej 223/2 k hranici žluté 223/3. Kvůli úsporám při převodu nemovitostí sme se rozhodli staré stavby zdemolovat ještě před darováním – v té době nebyla ještě naše příbuzenská skupina osvobozena od darovací daně … Souběžně s vyřizováním „vyjadřovaček“ pro demoliční povolení sme nechali u geometra rozdělit budoucí jabloňový sad (parcela 198/4) tak, aby jeho hranice korespondovali s hranicama stávajícího vinohradu ( 198/1  ). Za tú jednu čárku a její zápis na katastrální úřad sme vysolili 5,000 Kč  UF.

Reklama

Pro ohlášení o odstranění staveb (vyřizovali jsme dvojmo na oba majitele) po nás stavební úřad požadoval: • Vyjádření dodavatele el. energie • Vyjádření plynáren • Vyjádření vodohospodářů • Vyjádření správce telekomunikací • Plné moci majitelů staveb • Technologický postup odstranění stavby

Mimo poslední zmíněnú technologickú zprávu se všechno pohybovalo v řádech stokorun, za třístránkovú zprávu s razítkem autorizované firmy (obdoba stavebního dozoru - vzhledem k odstraňování svépomocí) – 3.000 Kč.

Napříště se s vama podělíme o první demoliční zkušenosti – tentokrát přibude aj fotodokumentace…

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Miloš a Karolína
Miloš a Karolína (2 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama