Už jsme majitelé pozemku

Autor: Evča a Péťa (24 příspěvků)
Kategorie: Pozemek
31. 1. 2010
0 komentářů
Už jsme majitelé pozemku
Příspěvek stavebníka
Po strastiplné cestě, spoustě návštěv realitní kanceláře a po sepsání asi 4 dodátků ke smlouvě jsme se konečně stali majiteli našeho vytouženého pozemku. Kdo mohl tušit, že mezi smlouvou o smlouvě budoucí a kupní smlouvou si řekneme své „ano“ a manžel získal vysokoškolský titul. A kvůli tomu pak bylo hodně papírování.

Naše zkušenosti s RK jsou opět strašné a tentokrát jsme napevno usoudili, že už nikdy více. Toho vyřizování ani moc nebylo, nyní bychom to zvládli také, a navíc jsme občas RK museli sami uhánět a připomínat se. Vážně nechápeme, za co si tu provizi zasloužili.

Od 9.12.2009 nám pozemek říká „pane“. Nachází se v zastavěné oblasti u Ostravy. Má rozlohu něco málo přes 1200 m2, je rovinatý s vlastní příjezdovou cestou a prozatím to nejdůležitější na něm je nový plot.

Už jsme začali vyřizovat přípojky. Jelikož jsme se rozhodli pro kombinované vytápěné elektrickým kotlem a krbovou vložkou, nebudeme tedy řešit plynovou přípojku. Elektřina a voda jsou vzdáleny cca 50 metrů od místa našeho budoucího domu. Nyní čekáme na vyjadřovací dopisy vodárny a ČEZu, zároveň doufáme ve výměnu prohnilého sloupu vysokého napětí, který nám stojí u plotu. Zatím se na něj koukal revizní technik, tak uvidíme, co nám napíše mocný ČEZ.

Reklama

Dráty vysokého napětí vedou přes část pozemku, zatím to vypadá, že budeme muset dodržet 10 metrů ochranné pásmo, ve kterém se nesmí nic provádět, neboť náš sloup je postaven před rokem 1994. Tak tedy uvidíme, co nám přinese pošta …

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Evča a Péťa
Evča a Péťa (24 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama