Proč jsme se rozhodli stavět.

Autor: Evča a Péťa (24 příspěvků)
24. 6. 2009
0 komentářů
Proč jsme se rozhodli stavět.
Příspěvek stavebníka
Proč jsme se rozhodli stavět? Asi hlavním důvodem je vidina krásného domku se zahrádkou, kde si budou hrát děti a kde bude v každém ročním období krásně. I když v současnosti bydlíme v panelovém bytě 1+1, do svých 22 let jsem bydlel ve starém rodinném dvojdomku, který postavil můj dědeček.

Ze začátku jsme uvažovali o rekonstrukci původního domu, postupně jsme si jen tak kreslili změny a prováděli kalkulace, ale nakonec jsme došli k závěru, že rekonstrukce starého domku by byla dost náročná a navíc byl moc velký (6+2+sklepení). A tak se rozhodlo, že se barák prodá a následně jsme koupili prozatím byt.

Zatím se nám v bytě líbí, ale považujeme to za provizorní bydlení, než zrealizujeme stavbu našeho vysněného domečku. A proč jsme se rozhodli pro stavbu svépomocí? Z blogu jsme se dočetli, že to není až tak těžké a náročné, jak jsme si původně mysleli. Jelikož máme v rodině kromě velkého počtu pracovních sil i šikovného zedníka, nebojíme se do toho jít. Nejvíce se však bojíme vyřizování a papírování a dojednávání přípojek.

Představujeme si domeček 4+kk a věříme, že své vize zrealizujeme. V současnosti dojednáváme koupi pozemku, ale k tomu až v dalším článku …

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Evča a Péťa
Evča a Péťa (24 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama