Naše vize o bydlení, aneb jak to bude vypadat.

Autor: Mirek a Lidka (7 příspěvků)
29. 5. 2009
0 komentářů
Příspěvek stavebníka
Už od začátku co jsme s manželkou spolu, jsme chtěli bydlení ve vlastním domečku. Začali jsme tedy hledat na internetu v různých katalozích i v našem okolí dům našich snů. Jisté představy jak má vypadat jsme sice měli ale proč navrhovat něco, co už možná navrženo bylo. Jeden takový jsme přece jen našli. S majitelem, který nám vyšel vstříc jsme dům prošli a dokonce od něj získali kopie plánů!

Nakonec to dopadlo tak, že jsme zašli za projektantem, který nám byl doporučený, a s ním plány trochu upravili, doplnili a jak to bude vypadat, můžete vidět na obrázcích. Po nakreslení projektu jsme se rozhodli ještě pro jednu změnu, která už není v plánech zakreslena a to, že je kuchyň zrcadlově prohozena s obývacím pokojem. Rozhodli jsme se tak z důvodu snazšího rozvodu vody, kanalizace, atd. Obrázky a video v 3D jsou vytvořeny programem ArchiCAD, ve kterém jsem letos v zimě papírový projekt převedl do třetího rozměru.

Další zásadní otázka byla s čeho a jak stavět. Přemýšleli jsme o dřevostavbě, systému VELOX, MEDMAX, atd. ale, protože jsme chtěli stavět svépomoci, tak nakonec volba padla na klasiku a to cihelné bloky typu porotherm. Jak už jsem uvedl, rozhodli jsme se stavět svépomoci a to hned z několika důvodů. První a zásadní jsou finance, jelikož nejsme milionáři a ve sportce jsme zatím nevyhráli, tak pro nás je priorita postavit co nejlevněji, ovšem ne na úkor kvality. Další důvod je, že máme zdravé a myslím i docela šikovné ruce ale hlavně elán stavět. A poslední, neméně důležitý důvod je pomoc rodiny a přátel, bez kterých by to bylo o dost těžší.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Mirek a Lidka
Mirek a Lidka (7 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama