Stavební povolení a projekt RD

Autor: Venclík a Jájinka (11 příspěvků)
29. 4. 2010
1 komentář
Stavební povolení a projekt RD
Příspěvek stavebníka
S příchodem zimního období nadešel pravý čas začít vyřizovat stavební povolení a vše kolem potřebné. Pozemek již byl zcela připraven na jarní započetí stavby a už chyběla jen potřebná papírová část.

Rozhodli jsme se, že si vše zařídíme sami. Není na tom nic těžkého a ani to není příliš časově náročné na zařizování, když opomenu lhůty na vyřízení. Stačí se jen dobře informovat. Poradili nám naši architekti a také stavební úřad, který jsem navštívil a optal se, co vše bude potřebné pro ohlášení stavby. Bylo toho poměrně dost, ale jelikož jsme ještě neměli hotové plány, tak se dalo zařídit jen něco a ostatní jsme zařizovaly až po předání výkresové dokumentace. Rozhodli jsme se do toho pustit raději co nejdříve, aby nás potom s ohláškou stavby už nic nezdržovalo.

Naše vysněné plány baráčku od našich šikovných architektů jsme obdrželi dne 21.3.2010 Od původní verze se tam mnoho změnilo. Pořád jsme vymýšleli a přesouvali, až jsme nakonec dospěli k této verzi. Ovšem tohle taky ještě není konečná varianta. Už i v těchto plánech je navrženo pár drobných změn.

Já jsem ovšem také nelenil a vše jsem překreslil v ArchiCADU a uvedl projekt do 3D podoby.

Reklama

Dále jsme také pokračovali v oběhávání nejrůznějších institucí a úřadů.

Bylo toho poměrně dost, co se muselo oběhat. Nejhorší jsou ty čekací lhůty… Zbytečně promarněné týdny čekáním na různá rozhodnutí. Ovšem nesmím opomenout pochválit úředníky ze Strakonic jak na stavebním úřadě, tak především na životním prostředí, kteří nám vždy vyšli vstříc a snažily se vše co nejdříve řešit. S jejich vystupováním a přístupem k věci jsem byl mile překvapen, po mnoha přečtených článcích na webu, jak lidi měli špatné zkušenosti a trable s papírováním.

To by bylo asi vše a nyní nedočkavě očekáváme povolení stavby od stavebního úřadu.

Reklama

(všechny výkresy ve formátu PDF - otevírají se v novém okně)

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Venclík a Jájinka
Venclík a Jájinka (11 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama