Co rozhodlo postavit si dům

Autor: Míra a Maruška (44 příspěvků)
22. 2. 2009
0 komentářů
Co rozhodlo postavit si dům
Příspěvek stavebníka
Když jsme před dvěma lety začali plánovat společnou budoucnost, tak samozřejmostí tohoto plánování bylo vyřešit společné bydlení.Bydlení u rodičů jsme jako dlouhodobou záležitost vyloučili jako první. Měli jasno v tom, že chceme mít své vlastní bydlení.

Na výběr tedy byly tři možnosti. Za prvé koupit starší dům, který by byl obyvatelný a postupem času ho podle finančních možností zrekonstruovat. Druhá možnost byla koupit byt případně byt si pronajmout. A třetí zvažovanou možností bylo dům si postavit tzv. na zelené louce.   Jelikož jsme s manželkou vyrostli oba na vesnici, tak pro nás možnost bydlení v bytě nebyla tou možností nejlepší, spíše tou poslední možnou. Koupit starší dům a zrekonstruovat ho, by nám jako způsob obstarání bydlení nevadil, ale na prodej se v době našeho hledání nenaskytl žádný vhodný dům. Proto tedy vyhrála možnost postavit si vlastní dům. Nakonec když to vezmu zpětně, tak to rozhodnutí bylo dobré. Jelikož rekonstrukce domu má dvě nevýhody, které jsem uznal jako podstatné.

Dům, pokud ho nechcete zbourat, musíte brát takový jaký je a místnostem se musíte přizpůsobit vy, nikoliv si přizpůsobit místnosti podle svých představ. Druhá nevýhoda je ta, že ač se vám může zdát, že dům je celkem v pořádku, tak po prvním zásahu do stavby zjistíte, že musíte ještě provést další a další úpravy, se kterými jste v počátku nepočítali. A ve výsledku jsou náklady na rekonstrukci větší, než se původně jevily. Znám tento případ z vyprávění svého kolegy. Rozhodnutí bylo na světě, bylo tedy třeba obstarat si pozemek, na kterém by mohl náš nový dům stát.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Míra a Maruška
Míra a Maruška (44 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací