Aplikace UtilityReport vám výrazně usnadní získání stavebního povolení

Autor: Jana Kouřilová (94 příspěvků)
9. 5. 2019
1 komentář
Aplikace UtilityReport vám výrazně usnadní získání stavebního povolení
Redakční článek
Pokud se chystáte stavět, jako první krok si musíte vyřídit stavební povolení. K tomu ale potřebujete vědět, zda na vámi vybraném pozemku je vše v pořádku a zda jsou tam potřebné sítě. S tímto krokem, tedy podáním hromadné žádosti o vyjádření k existenci sítí, vám může pomoci aplikace UtilityReport dostupná na portálu MAWIS.

Vše v jednom

Pokud máte pocit, že je aplikace zbytečná, a že si stejně všechno můžete obeslat a pozjišťovat na internetu sami, vyvedeme vás z omylu. Většinou byste museli obeslat v průměru 12-15 subjektů, ale například v Praze jich je i více než 30. S UtilityReportem to zvládnete vše najednou. Jeho výhoda je v tom, že se jedná o hromadnou podatelnu žádostí. Vy si vše „naklikáte“ jen jednou a UtilityReport rozešle žádosti elektronicky do všech podatelen, jako například T-Mobile, CETIN, Innogy a dalším, kteří vás pak sami pěkně kontaktují s vyjádřením o existenci sítě. Stejně tak, pokud je nutné na některou podatelnu poslat dopis poštou, i ten vám v rámci hromadného podání UtilityRreport připraví.

Nemusíte se zatěžovat s vyřizováním a obesíláním každé instituce zvlášť, můžete vše udělat snadno on-line a rychle z pohodlí domova. Elektronické podání do podatelny ČEZu bude spuštěno v průběhu května 2019.

Kolik mě to bude stát?

Určitě vás zajímá, co všechna tato zjednodušení budou stát konkrétně vás. Máme pro vás dobrou zprávu. Pokud jste občan, a nebudete realizovat více než 3 stavby za rok, bude pro vás tato služba zcela zdarma. Financuje ji totiž kraj nebo příslušné město. UtilityReport myslí ale i na projektanty, developery, realitní kanceláře a další profesionální stavebníky. Těm služba pro větší pohodlí při profesionální práci nabízí zpoplatněné služby. Jak konkrétně, to se dozví na webu UtilityReport, kde si můžou v e-shopu zakoupit dvě varianty produktů podle úrovně funkcionality (Standard nebo Premium). Paradoxně je zatím aplikace UtilityReport měsíčně využívána více ve zpoplatněné verzi, a to v 65 %. Veřejnou, nezpoplatněnou aplikaci pak využívá zatím 35 % žadatelů.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jana Kouřilová
Jana Kouřilová (94 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama