Přípojky

Autor: Petr (3 příspěvky)
9. 2. 2015
10 komentářů
Přípojky
Příspěvek stavebníka
Zdravíme svépomocníky, když už byl pozemek náš a vše bylo zapsáno v katastru, začali jsme řešit přípojky.

Na netu jsme našli na stránkách VaKu potřebné formuláře ty jsme vyplnili a poslali. Tak po měsíci zavolal pán z VaKu a oznámil nám, že nám nemůže udělat projekt na vodovodní přípojku, protože v místě pozemku není vodovodní řád ( přitom makléř řikal, že voda je hned tady v silnici). Tak jsme si zjistili co s tím, a dostali jsme kontakt na známeho, který tyto práce provádí. Takže jsme začali řešit Prodloužení vodovodního řadu. Mezitím jsme zadali tomu samému pánovi, aby nám udělal projekt na ČOV (čističku odpadních vod). Projekt máme momentálně hotový ( 8000,- Kč) a čekáme až se k němu vyjádří potřebné úřady (už čekáme přes měsíc).

Na prodloužení vodovodního řádu jsme se dohodli se sousedy, kteří mají pozemky vedle nás (na doporučení makléře). Po dlouhém telefonování  a mailování jsme dali dohromady smlouvu o sdruženém financování a po dlouhých dohadech jsme domluvili i projekt, který jsou ochotni spolufinancovat (záloha na projekt-prodloužení vodovodního řadu 10 000,- Kč, výškopisy od geodeta 3025 ,- Kč a další záloha na projekt prodloužení vodovodního řadu 8000,-.....takže celkem 21 025 ,- Kč).

O přípojku na elektřimu jsme žádali obdobně. Na netu jsme si našli na stránkách ČEZu potřebné formuláře, ty jsme vyplnili a poslali. Asi za 30 dní dorazila poštou odpověď. V obálce byla smlouva a složenka na 12 500 ,- Kč. Smlouvu jsme podepsali a poslali zpět, a zadali příkaz k platbě na 12 500 ,- Kč. Za další měsíc přišlo oznámení, že ČEZ předal požadavek na projektovou dokumentaci firmě. Firmu jsme kontaktovali a poslali ji upřesnující informace, kde je pozemek a tak. Momentálně čekáme co bude dál...

Reklama

Náklady

Název položkyCena
geodet
3 025 Kč
ČEZ
12 500 Kč
zálohy na projekt Prodloužení vodovodního řadu
18 000 Kč
projekt ČOV
8 000 Kč
Celkem41 525 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací